tisdag 16 december 2008

För några minuter sedan ligger jag i sängen och plötsligt börjar hela huset att skaka .., och porslinet skallrar .., det är det läskigaste jag har varit med om!!!

Lokalradion meddelar att även dom, i direktsändning, tror sig ha varit med om ett jordskalv.

Puh.

Lite senare: lokalradion meddelar att skalvet låg på 4.7 på Richterskalan.
Om det är nu är att lita på.
Men hela huset s k a k a d e och jag tänkte först att en långtradare hade kört in i väggen eller att det var nån explosion.
När jag ringde den rare pensionatsvärden och upprört berättade om detta .,. frågade han om jag hade "ramlat ur sängen ...?"
Jojo ..,-)

17 kommentarer:

Anita sa...

Nej, men isch vad läskigt!

När jag och några väninnor var i Turkiet för några år sedan, vaknade de att hela sängarna skakade. De blev jätterädda. Inte jag, för jag sov som en stock! Det visade sig vara ett jordskalv som hände ute i havet.

Anonym sa...

Oj!!
Enligt Ystads Allehanda var skalvets centrum bara 9 km nordöst om Ystad!

Det låter riktigt läskigt, det där.
Vilken början på dagen, du!

Anonym sa...

Usch vad läskigt! Jag har aldrig varit med om ett jordskalv (vad jag kommer ihåg), men det låter riktigt otäckt!

Evas blogg sa...

Det låter inte som något trevligt uppvaknande alls. Är inte det ovanligt i era trakter? Och jag kommer att tänka på om det blir ett skalv i Malmö - Turning Torso!!!

Anonym sa...

Konstigt nog kände jag också av en konstig rörelse kring mig i natt. Vaknade av det men glömde titta vad klockan var. Här i Halmstad. Det var riktigt ångestframkallande...(
Anna-Karin iH

Anonym sa...

Läste i Hallandsposten nu och såg att jag inte var ute och cyklade, det VAR ett jordskalv! Usch!
Anna-Karin iH

JULIEK sa...

Uff ja, det er skumt, har selv kjent det, man fattar inte vad det er. Såg det nu på nyhetene her och tenkte ju på alla er der nede i sødra sverige.

Jag sendte dig en mail på den adress som stog her i bloggen men fikk den bara i retur så jag når inte fram til dig. Om du sender mig en mail på heidikjoervik@gmail.com hadde det varit bra. Vil ju fortsatt ha din adress : )

Anonym sa...

Haha! Jag tänkte precis som pensionatsvärden. Eller också att du hade trillat av cykeln. Och jag tänkte: Aj, aj, och hon som är utan hjälm.

Anonym sa...

Och så säger de att "Sverige har inga jordbävningar"...

Elisabet, du är trivselrund precis som jag, men inte 17 är du så rund att hela huset skakar om du ramlar ur sängen? Ja se karlar!

Anonym sa...

När bloggmadamen ramlade o bröt handen i våras hävdade hennes arbetskamrat Rolf(?) att man hade registrerat det på seismologiska i Uppsala, men jag vet självklart inte om det är sant....
Därav min fundering.

PV

Anonym sa...

jag missade det igen. när jag var liten och gick i lågstadiet var det också ett skalv som jag missade. jag var så himla besviken.
och nu missade jag det igen!
det är märkligt hur alla tycks prata om sin upplevelse av något när man själv har missat det.

Anonym sa...

måste bara tillägga att jag inte är så besviken nu :)
livet har mer att ge än jordskalv får man hoppas.

Anonym sa...

Arbetskamrat Rolf ska stoppa en pepparkaka i munnen och vara snäll och tyst! ;)

Anonym sa...

Jag har varit med om två jordskalv här i Cornwall. Det första märkte man inte så mycket av då det inträffade på dagen men det andra skalvet skedde vid 1-tiden på natten och var mycket skrämmande. Det lät (och kändes) som om en jättestor och tung 'steam roller'kom körandes nerför vägen utanför och ljudet tycktes fylla hela huset under några sekunder. Men när jag hoppat ur sängen och skyndat mig fram till fönstret för att se efter vad som orsakat skakningarna och oväsendet fanns det inget att se. Nästa dag fick vi veta att det handlat om ett jordskalv och att centrumet var utefter kusten av vårt grannlandskap Devon, alltså många mil härifrån.

Lillan

Monet sa...

Usch, så obehagligt. Jag har precis pratat med både min mamma och min ena syster som båda bor i närheten av Helsingborg.

Mammas hus började skada, porslinet klirrade och sängen darrade och for. Hon for upp ur sängen och trodde att det var en tyfon eller något.

Min syster trodde att det var en explosion, sen en jordbävning och sen kanske en atombomb!! Hon blev jätterädd och tyckte det var fruktansvärt obehagligt. Hela hennes hus skakade också, sängen också och porslinet skallrade.

Hennes artonåring vaknade av att sängen skakade, tänkte: jaha, en jordbävning, och somnade om:-)

Saga sa...

Jag hann tänka 'Jag hinner nog inte rädda marsvinet Fanny' :-o
Läskigt var det...

Mildamakter sa...

Oops, han är modig han ;o)