lördag 4 april 2009

Nästan ett mysterium ....


Natten mot idag låg pensionatsvärden i min säng och själv valde jag soffan i vardagsrummet, allt för att han skulle slippa lyssna till det eviga hostandet.

På morgonen däremot tassade jag in i köket (ja, sängen är i köket .., jag har inget matbord där) och kröp ner intill honom och så låg jag där och blundade och lyssnade till Naturmorgon i P1.

Plötsligt säger pensionatsvärden: "oj, vad du sover gott ...".

"Men jag sover inte .., jag lyssnar ju till radion, nä, jag sover inte alls ..!" utbrister jag häpet.

Jodå, jag hade visst sovit.

"Men visst sover man om man snarkar ...?" säger då pv.

Va?

Det är inte första gången det här händer .., jag kan redovisa för vad jag har lyssnat till, men jag hör inte att jag rossel-andas så där så någon annan tolkar det som snarkning!!

Men hur går det till!?

Och med f a s a tänker jag tillbaka på tågresan från Halland i torsdags .., ja .., då vaknade jag faktiskt av mina egna snarkljud, men tänk om jag inte alls har hört den förrän på slutet .., jag kanske har suttit där och dragit timmerstockar mest hela vägen!

"Du har väl selektiv hörsel ...?" säger pensionatsvärden.

Han har varit med om samma sak, ja, jag har bett honom vända sig från ryggläge till sidan och han begriper ingenting .., "vad då .., jag snarkar väl inte .., jag är ju vaken ..!" har han då sagt.

Kan någon människa begripa hur detta går till?

4 kommentarer:

Torun sa...

Go'morron, Elisabet! I den här delen av Skåne börjar dagen bra med sol, fågelkvitter och en ambitiös granne som dammar mattor!
Ha en bra (snarkfri) dag!

Elisabet. sa...

Torun: haha ..., ja, men det känns sååå mycket bättre idag ,.., jag börjar känna mig stark igen och lycklig och åååå, så härligt det är!

Nu är det bara hostan kvar.

Här dammar ingen mattor.

reneesfotoblogg sa...

Detta ämne är föremål för ständiga diskussioner mellan husbonden och mig.
Han har mage att påstå att jag drar lååånga timmerstockar på inandning och jag undrar hur i Herrans namn han kan veta det han, sover ju. Och dessutom är det små korta på utandning om ens någon snarkning över huvud taget.
mvh R

Mian sa...

Jag tycker att det är lite småtrevligt när människor sitter och snarkar på tåget :-)