lördag 4 april 2009

Nu är det gjort!



När krafterna återvänder blir man närapå rusig av glädje!

Så jag rensar bland papperen och hittar det orangefärgade kuvertet.

Under fem års tid har jag konsekvent i n t e öppnat dessa försändelser och ja, jag vet att det kallas för strutsmentalitet.

"Men jag kan öppna det!" föreslår pensionatsvärden.

Så det gör han.

Det visar sig att mina fonder faktiskt har minskat mindre än de genomsnittliga, ja, det är ju knappt man tror sina öron!!

Hela nio tusen kronor i månaden ska jag få, före skatt, ja, men det är ju helt fantastiskt!

Om man så betänker att pensionatsvärden erbjuder mig en hyra på 3 kronor i månaden, så har jag ju i alla fall ett par tusen att slå runt för.

Problemet är om han .., 1) drabbas av gubbsjuka och slänger ut mig, ja, inte alls vill ha den sympatiska bloggmadamen som sambo eller 2), avlider före mig, eftersom jag har sagt att jag inte vill blanda mig i hans ekonomiska förehavanden.
Skaffar vi oss ett bed & breakfast kommer saken i ett något annat läge.

Således .., skulle jag flytta till landet Halland, vore det idealiska att försöka få hyra ut den lilla ettan i andra hand, för så billigt kommer jag aldrig att kunna bo någon gång.

Och så har vi ju det här kvinnokollektivet förstås .., att man går samman några singeldamer och har ett gemensamt boende, men med eget rum, men man delar på dom fasta utgifterna.

Och så får man fiska i havet och leta i papperskorgar .., och såklart, spela nåt instrument utanför Systembolaget.

Det ska nog gå vägen.

(Triss och stående Lotto, glömde jag alldeles bort.)

7 kommentarer:

Tankevågor sa...

Vilken planering! Nu är det väl snart bara jag som inte öppnat de där kuverten! Hmf...måste kolla, kanske maken har gjort det. Skulle inte förvåna mig. Det är han som både tjänar pengarna och har koll på dem här.
Jag brukar bara göra av med dem.
Kollektiv har jag bott i och det var sååå trevligt. Eget rum hade jag och så delade vi på kök, vardagsrum,matrum,
balkonger, badrum osv.

Men du 3 kr ....jag tycker du ska slå till! Go for it girl! :-)

malin sa...

Det är med strutsmentalitet man upptäcker sej själv mitt i en Lyxfällan-inspelning fört TV3. Så det var nog bra att du till sist tog dej en titt :) Och det låter som du har en fin back up-plan!

Moster Ma sa...

... och Du, med den ekonomiska framförhållningen kan Du till och med gå på After Work-
UTAN att ha jobbat!!!!!

Elisabet. sa...

londongirl: ,-)
Men du, här ska pensionssparas, även om det är sent.

malin: Ja, det känns bra att ha vågat öppna .., sedan jag blev ensamseglare har jag haft stenkoll på min ekonomi och jag förstår egentligen inte varför (eller det gör jag ju .., det har varit SKRÄCKEN för hur låg min pension kommer att bli ..,jag har aldrig arbetat heltid förrän dom sista sex åren .., det har varit 75 procent ..., ja, det gjorde jag ju.

Förstod, alltså.

Elisabet. sa...

Moster Ma: ,-)
Välkommen hit .., jodu, här ska slås runt!

catwoman sa...

OM Bloggmadamen skulle få för sig att göra slag i saken och flytta till PV och landet Halland, vilket f ö låter som ett väldigt klokt beslut med tanke på de förtjusande beskrivningarna av omgivningarna och därtill hörande människor, så finns det en Madam Katt som skulle vara väldigt intresserad av att hyra ettan i andra hand!

Elisabet. sa...

catwoman: nu är det ju hyreslägenhet det här .. ,men jag lovar, blir det AV, så ska jag hojta!