söndag 28 juni 2009

Dagens fönster ...



Fem mil från Malå ligger Norsjö och Norsjö och Malå har i alla tider varit rivaler.

Fotbollsmatcher dem emellan var på Liv och Död.

Men nu tillbringar vi lördagen hos vännerna Gerd och Kjell just i Norsjö och det är subtropiskt varmt och vi blir bjudna på himmelskt god mat (älgfilé i tunna skivor .., ugnsrostade grönsaker ., det är så gott, så gott ..!) och det blir väldigt mycket surr ute på deras altan och Kjells kusin Kent kommer på besök och då blir det prat om dejtingsidor och "kvinnoavgiftning" och lite annat och det skrattas friskt där ut i sommarljuset.

Vid midnatt går vi på lååång promenad med deras hund Tyson; ner i byn går vi .. mot hembygdsområdet och förbi kyrkogården där det är hundra miljoner mygg och pv säger att detta är en prövningens stund .., hans ena öra blir stunget och svullnar upp och vi tar var sin rönnruska och viftar med runt våra huvuden ..., men alldeles ljust är det och Gerd är lyrisk .., tänk, så härligt med ljusa sommarnätter!

Natten tillbringas i husvagnen som står ute på gården och frukosten är avklarad .., det tycks bli subtropisk värme även idag .., himlen är ljust blå och man får liksom ta sats innan det är dags att sätta sig i bilen.

Planerna för dagen?

Jo, vi ska åka till min pappas barndomsby Kalvträsk .., tre mil härifrån .., och kanske hittar vi Ö-vikshasse i Burträsk, men bara kanske .., och sedan blir det Skellefteå och i morgon åker vi söderut, mot Höga Kusten.

Nu ska hunden Tyson förevigas!

Inga kommentarer: