söndag 6 september 2009

Litet brev från Pelle ...



"Hej igen alla vänner!"

Nu ska ni få höra vad som hände idag och ni kommer knappt att tro era öron; jo, jag har åkt bil till ett annat land, ett som heter Småland.

Först kom pv och hälsade på hos mig och Gunvor, det var i landet Halland där jag nu har varit i mer än två månader och efter en stund hämtade pv kattburen och då tänkte jag att .. jaha, nu ska man åka tillbaka till pensionatet och börja leta efter Rödhaken eller kanske till och med att pv tänkte skjutsa mig till matte i Skåne, men så blev det inte alls .. nä, när han hade hällt ner mig i kattburen (jag morrade lite .. men inte mycket ..), så blev det lång bilfärd och till slut kom vi fram till det där landet Småland och till en stad som heter Ljungby.

Ni kanske inte vet det, men pv, han har vuxit upp i Ljungby och Gunvor, hon har en egen lägenhet i den stan.

Nu är jag där.

Ja.

Jag är i Ljungby i hennes lägenhet som har balkong och i badrummet har dom ställt min egen "toalett", för nu får jag inte längre gå ut och in som jag vill.

"Nej Pelle, för då kan du gå vilse och bli överkörd ...", säger Gunvor snällt.

I tre veckor ska jag vara här, sen kommer matte och pv hem från Grekland och då ska man väl tillbaka till pensionatet igen?

Det är ett fasligt rännande fram och tillbaka, men det är ganska spännande.

Tänk er själva vad jag har fått vara med om .., först måga år på landet utanför Ystad tillsammans med en hund, flera katter och tretton hönor och en tupp ., (plötsligt flyttade matte från huset på landet och det var hemskt sorgligt ..., jag jamade i flera veckor!) och sen, efter ett par år, fick jag komma till matte i stan .., och så träffade hon pv och blev dökär i honom (fast det tog ju tid förstås, själv tyckte jag om honom från första stund, han satt i soffan och klappade mig på huvudet och jag tänkte att han var himla snäll .....) och sen, i fjol, bara några veckor efter att hennes mamma hade dött, då halkade matte på jobbet och bröt handleden och då åkte vi tillsammans till det som kallas för pensionatet och sedan dess har jag varit där nästan hela tiden ... och så har jag hälsat på mattes snälla svägerska Elenor och hennes lille sprätt till hund; Dino, heter han .., i Alingsås .. och sist av allt, har jag varit hos Gunvor hela sommaren.

Tänk bara!

Är inte det ett äventyrligt liv, så säg?

Och så ska jag berätta en sak till för er, men säg det inte till matte, för då blir hon orolig: jag har varit i slagsmål med grannens katt, ja, hos Gunvor och jag fick stryk .., fast jag är äldre och mycket större! Nu har jag sår på huvudet, jo, det är sant.

Nej, nu måste jag kolla lite i lägenheten så jag lär mig att hitta här.

Ni skulle se så fint det är på väggarna .., där hänger broderade tavlor som Gunvors man Viking har sytt .., (Viking finns inte längre, men nu har ju Gunvor mig och det räcker gott, tycker jag ...) det ser ut som riktiga tavlor, inte alls som mattes .. ni vet, hon ramar in allt möjligt konstigt ., Emmas teckningar och en sida från en tidning som heter Vi.

Sånt.

Hos Gunvor i landet Småland, där är det mera som det s k a vara.

Tycker jag.

Nu vet ni lite om hur jag har det.

Hejdå från er vän pElle!

ps. Om ni träffar min matte, så hälsa henne från mig och om ni vill får ni gärna skicka en hälsning till mig. Adressen är Pelle Nilsson, c/o Göransson, Olstorpsgatan 11 A , 341 36 LJUNGBY.


5 kommentarer:

Kesu sa...

Lelle Pelle! Så glad jag är för din skull! Det är roligt att du trivs med ditt nya äventyrliga liv. Småland är inte dumt. Där har de visthusbodar stinna av korvar och ostar och grädde och sillinläggningar - och en och annan visthusmus. Men se upp för bonnakatterna, de pratar konstigt och kan vara lite aviga i början mot inflyttade fölk. Ja, inflyttade kissar också. Men du med din charm lindar dem runt sin svans lätt som en plätt vad det lider.

Hoppas nu att matte och pv får det riktigt fint i Grekland.

Anonym sa...

Lille Pelle!
Jag skrattade högt under läsningen och ler medan jag skriver.
Vilket underbart liv du har och så himla mycket spännande saker du får vara med om, jag säger bara det.
Hoppas verkligen att du sist och slutligen hamnar på ett bra boställe där du kan studera rödhakar, starar och skator, och eventuellt kunna få prova på att få någon av dem att fastna på klorna. (Jo, för så är det när man är katt...)
Det önskar jag dig, efter allt du varit med om!

Ha det riktigt bra hos Gunvor så länge!

Elisabet. sa...

Kesu och Marskatten: än så länge går det bra för mig i landet Småland. Det här är en lägenhet, men större än mattes lilla 1:a i Ystad .. så jag kan spankulera lite mellan rummen om jag vill.

Just när jag hade kommit hit, blev jag lämnad ensam.

Pv och Gunvor åkte till kyrkogården i Ljungby och lade blommor på Vikings grav, ja, Viking är ju han som broderat tavlorna och som inte finns längre.

Jag tror nog att jag och Viking hade kommit bra överens också.

Ååå, jag är så trött .., det är jobbigt att flytta så här ofta när man är ganska gammal, men kanske ska Gunvor och jag återvända till Halland nästa helg.

-B- sa...

Sikkert koselig for Gunvor å ha selskap av Pelle,Noen å snakke med ,noen å stelle for.Det betyr mye

Elisabet. sa...

Bente: Jo, det är väl så det är för oss alla? Tänk, vad det betyder mycket att känna sig Behövd. Tack för fönsterbidragen ,-)