fredag 18 september 2009

Och så ....

... blir det hemifrån-malå-besök, fast egentligen från Stockholm.

Det är Alexandra som gick i parallellklass med min yngsta d0tter och nu är Alexandra och hennes man och lilla goa, rara dottern Liv på Skånevisit, framför allt i Ystad ..., och efter att ha tittat in i affären, så blir det kvällskaffe och hallonpaj på Regementsgatan.

Hur trevligt som helst!

Och lilla pigan Liv som är dryga året, hon sitter i mitt knä - alldeles stilla och som förundrad sitter hon - medan bloggmadamen högläser om Petter och hans fyra getter.

Om och om och om och om igen.

Och Alexandra visar sig ha ett hästminne och berättar om vilken färg det var på heltäckningsmattan i dotterns rum (min dotters) och vad som hängde på väggen upp till övervåningen .. (ett skallerormsskinn!!) och hon berättar också om sitt arbete på ett hotell i Stockholm och hur underbart bra hon trivs med sitt jobb och vi får även veta att det här med Skåne ..., det vore nånting det .., inte minst för hennes man som har vindsurfing som hobby.

Allt sånt pratar vi om, medan lilla Liv stultar omkring i lägenheten.

Sen blir det kväller på riktigt och hej-och-tack och Dirty Dancing och soffläge och hur ska man orka diska, det kan man fundera över?

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Svårt att inte tycka om Skåne och tanken att kanske bo där!

Vilket härligt eftermiddagsbesök Du fick.

Tre jobbdagar kvar :-)))))))

Tankevågor sa...

Mitt lilla barnbarn älskar den där boken. Den är ju en klassiker. :-)

Anonym sa...

apropå filmen Dirty Dancing, den sågs från början till slut enbart av mig på tv och till ackompanjemang(läs enerverande snarkning) av A...
Mimmi

Alexandra sa...

Tack Elisabeth (och PV) för en fantastiskt trevlig kväll!!! Både jag och Mannen tyckte om att hälsa på er och Ystad. Vi hade det supermysigt i Marinan och vi åt samma som er i inlägget ovan. MUMS!!! Vi har försökt att läsa boken för Liv, men hon är inte ett dugg intresserad när det inte är Madamen som läser!!! :o)
Tack än en gång!

Elisabet. sa...

Turtlan: ,-)

Londongirl: jag älskar den också och kan den utantill sedan 50 år tillbaka!

Mimmi: vi gav upp ..-)

Alexandra: tack själv som KOM och hälsade på! Sååå trevligt! Och vilken trevlig man du har!