tisdag 15 juni 2010

Ingen rubrik


Ja, det är inte så hälsosamt kanske att ta fram kameran och ta bilder när man kör på en motorväg. Men det går. Och molnen där bakom mig är så läckra!

Det är tänkt att sonen ska möta mig vid Centralstationen i Malmö, ja, han har fått låna pensionatvärdens bil och nu ska jag ta den till landet Halland igen.

Men hjälp, jag får nästan hjärtsnörp när jag ser trafiken utanför Centralen och när sonen dyker upp - i värsta rusningstrafiken - ber jag att han ska köra en bit därifrån, - hur ska jag annars ta mig ut på E 6:an -?

"Det är lugnt mamma, jag kör dit där du kom i söndags och så vänder jag bilen åt dig .., sen kör du bara rakt fram, med kanalen på vänster sida ....", säger han.

Så det gör jag.

Men överallt ser jag cyklister som kommer farande i livsfarlig hastighet och jag måste koncentrera mig ordentligt - inget radiopratande - och kör försiktig-försiktigt för att inte krocka med vare sig cyklister eller taxichaufförer som alla tycks ha så himla bråttom.

Och tänk, jag klarar det!

Och solen flödar och landskapet runt Landskrona är övermåttan ljuvligt och Helsingborg är vackert och Hallandsåsen ett landmärke och sista biten, den från E6:an och västerut mot Getinge och Steninge och havet där framme .., och så höger och några kilometer till .., lilla slingervägen och segelbåten där nere .., hundkäx och solglitter och pElle som möter mig på gräsmattan och lille sigge nilsson som jamar.

Så var det.

5 kommentarer:

bettankax sa...

Så var du hemma!:)

Bloggblad sa...

Det ser farligt vackert ut - men att fota på motorväg måste väl vara snäppet värre än att prata i telefon?

Elisabet. sa...

bettankax: det också .-)

Bloggblad: njaaa,man får vara försiktig ..-.)

Vonkis sa...

Läckert med molnen och inte en endaste cyklist som förstör bilden.

anna of sweden sa...

Haha. När jag bodde i Malmö för en himla massa år sedan gillade jag inte att köra bil där. Men sedan har jag vant mig - och efter att ha bott fyra år i Portugal tror jag att jag skulle klara att köra bil var som helst.