lördag 2 oktober 2010

Kväller ...,.

Icke allenast har hon en röd telefon ...


Och så blir det besök från Skåne x två .., först min syster och hennes dotter och efter någon timme kommer även madame Hedgren från Trelleborg.

Vi äter underbar lammstek som legat i marinad över natten och halva dagen och till detta en sås gjord på skyn, plus trattkantareller till .., och så potatisgratäng och sallad.

Hjälp, så smarrigt!

Till efterrätt blev det pv:s ljuvligt goda äppelkaka med glass och sen en massa prat och skratt.

T.ex pratade vi om ....

... när man egentligen börjar minnas (min syster visar sig ha ett minne ungefär i klass med AP  - som minns allt från fosterstadiet, alternativt befruktningsögonblicket - och framåt.)

..... vilka frågor som man helst vill ha vid TP eller vid en quiz (systerdottern väljer allt som har med kändisar att göra ...)

..... spelregler .., vilka som  e g e n t l i g e n  är dom rätta - madame Hedgren hävdar bestämt att alla familjer minsann har sina egna regler - och min syster berättar om hur vi, när vi växte upp, ofta ägnade oss åt frågelekar där man skulle räkna upp så många saker av en sort som man bara kunde, ja, det kunde vara hundraser (valde jag), eller sjukdomar (valde mamma som var sjuksköterska), olika byar i Västerbotten (valde pappa.som dessutom gärna fuskade och hittade på de mest underliga byanamn som vi aldrig hade hört talas om och ingen annan heller ....) och filmstjärnor (valde båda systrarna).

.... vi pratar även indignerat om andra trafikanters beteende och madame Hedgren vittnar om att hon minsann blev omkörd på höger sida på sin resa längs E6:an!!

Ja, sånt. 

Och nu, efter Här är ditt liv (som ingen av oss föll pladask för) och Robins (där alla skriker), har vi tappat styrfarten.

En har redan gått i säng .., två funderar på att göra samma sak.

Det kan vara vinet som gör oss trötta.

Möjligen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här blev det filmtajm istället. En nyinspelad Sherlock Holmes som var mycket bra. Annorlunda men sevärd.
Båda är nöjda.

Natti

Turtlan

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, ni förlorade inget, tror jag .-)

Fast det är ju så personligt det där med tycke och smak.

Och jag är imponerad av denna Marit P, det är inte det.

Tankevågor sa...

Låter som ni hade en mysig kväll med god mat och prat.

Vi tittade inte heller på Marit....det blev som hos Turtlan en film istället.

Elisabet. sa...

Londongirl: jag är rejält biosugen .., har inte varit på bio sedan på Hedenhös tid, - jag som tidigare gick på bio så ofta.