söndag 17 april 2011

Arbetsdag igen ...


Schemat i Ystad.

Rent hopplöst är det ju, att fast man inte behöver stiga upp förrän vid åtta, så vaknar jag fem.

Det är då pv stiger upp, i vanliga fall.

Sen ligger man där under täcket och snurrar av och an och sneglar på klockradions röda digitalsiffror och man gos-pratar lite med pElle (som alltid ligger mellan oss, uppe vid huvudkudden) och jag öppnar fönstret för att få lyssna till fågelkvitter .., lyssnar till reprisen av "Språket" i P1 (där det pratas om ordet rolig, respektive orolig ..., och jag kommer ihåg att min pappa sa "ligg rolig!" till stövaren när den härjade som värst) och det är nyheter med rapport om massmord i Mexico .., och såklart väderleksrapport och jag tänker att kvinnan som läser upp alla vindhastigheter och temperaturer och namnen på fyrarna, (Harstena, Holmögadd ., Ölands norra udde .., Vinga .., Nidingen .., Hallands Väderö, Drogden, Örskär .., Bjuröklubb ...) påminner i rösten om Elsa Eriksson (allmänt känd som "syster Elsa") hemma i Malå.

Och så blir det frukost med äggröra och bacon och jag hänger tvätt på torkvindan och tittar på klockan.

En timme kvar.

Sen stundar arbete från kvart i tio till kvart över fem.

Ledig i morgon och börjar klockan tre på tisdag.

Ingen sol i sikte.

2 kommentarer:

Leina sa...

I morgon skall solen stråla från klarblå himmel... Sen skall det bara bli bättre och bättre... Våren är här... =D I Munkedal är himlen blå... Äntligen..

Bloggblad sa...

Säger dom inte Häradskär också? Det är ju där vi har vårt sommarhjärta. Men Harstena ligger inte långt härifrån, där hade Pers föräldrar sommarstuga när han var riktigt liten. Nu är det värsta turiststället.