lördag 23 april 2011

Inredningsbloggen ...


"Men ååå, vilken härlig affär jag har hittat .., alldeles gratis får man hår till madrasser, titta här bara ...!" säger säkert herr eller fru Blåmes till sin partner.
Om och om igen kommer lilla fågeln flygande och hämtar mera hår .., och jag skyndar mig att rykta pElle, så det liksom fylls på.

När klockan är sjunollnollpip lämnar vi sängvärmen och det blir frukost och plocka-undan-lite (störstasyster kommer på besök ...) och så bär det iväg för att handla hem det sista - eller det första - står man själv bakom kassan en hel dag, så är det första man tänker på liksom inte att bli kund själv, nej, man rafsar åt sig det nödvändigaste, bara så man klarar kvällen.

Och solen flödar och det verkar bli en ljuvlig påskafton!

Medan vi fixar med frukosten, ser vi en liten Blåmes som ideligen flyger av och an och hämtar bäddmaterial till boet och dom små ungarna.

Kvarglömd på altanen ligger nämligen kattryktan och mjukt och ulligt pEllehår ., å, det blir säkert skönt att vila på för små fågelbarn!

Innan vi åker iväg på inköpsrundan, kommer mail susande norrifrån; från Malå.

Där är "dr Böhlander" och firar en kompis fyrtioårsdag och jag tror helt ärligt att jag aldrig har hört henne mera lycklig över en resa.

Maria var sex år när vi flyttade från Kungsängen och köpte mitt föräldrahem.

I tolv år blev hon kvar, sedan bar det av söderut igen ..., men ååå, så mycket Malå hon har i sitt hjärta och hon berättar om möten med kompisars föräldrar och om renen som hon ser utanför köksfönstret där hon bor hos Åströms på Smedjegatan .., hon skriver att "allt är precis sig likt från förr!" och när hon ska ut på "powerwalk", hamnar hon hos bekanta och jag hör värmen i hjärtat.

Intill dr Böhlanders mail, finns ett annat, från Los Angeles.

Där är sonen och han skriver kortfattat om en "tokhärlig semester!"

Och på Ekerö ska väl AP ut till hästen Taurus och säkert har hon lilla Nelly i hasorna.

Det här är en påskafton när allt känns bra.

Så är det.

Och hjärtat är fyllt av värme!

5 kommentarer:

Mian sa...

Underbart för blåmesen, att kunna hämta så fint bomaterial enkelt och gratis. Rykta katterna ännu mer :-)
Glad påsk på er alla!

Ulrika sa...

Jag borstar Frallan för fullt så här års, han lossar ju så mycket underull. Så sätter jag upp tussarna i träden. Det brukar vara poppis. :-)

Elisabet. sa...

Mian och Ulrika: tyvärr har jag nog redan ryktat bort det mesta av pElles underhår ..., och nu springer han så fort jag visar ryktan ,.-(

Mian sa...

Elisabet: då får du ta till Sigge (eller pv?)

Elisabet. sa...

Mian: sigge lossar ju inte hår .., men pv har en rejäl kalufs och klipper sitt nästan dagligen .., jag hittar små strån i badrummet, så där borde det bli en bra bädd - ja, med bidrag från honom - ,-)