onsdag 20 april 2011

Inför påsken ...


Detalj från den härliga bonaden som jag köpte idag.

Att arbeta i en liten familjedriven butik, är i många stycken annorlunda mot för att ha tjänst på annat vis.

I Ystad hade många av oss ett ansvarsområde och var den personen i fråga sjuk eller borta på annat sätt, fanns alltid andra att sätta in.

I en mindre butik, blir det svårare.

När den som har hand om mejeri, juicer, ägg, ost och sill egentligen är klar för dagen, är mängder av varor som hör till den avdelningen inte framme i butiken, och då stannar den ansvariga helt enkelt kvar ett par timmar och gör jobbet, alldeles oavsett vad som står på schemat.

Och nu v ä l l e r kunderna in!

Det är alla sommarhusägarna som dyker upp lagom till påsk .. ,människor från alla möjliga håll och kanter och väldigt många från stockholmstrakten!

Kassaköerna växer ..., någon vill hämta ut ett paket .., en annan vill köpa frimärken ., en tredje vill köpa en Harry Boy .., en vara saknar pris ..,- det blir till att springa och kolla -, cigaretterna måste fyllas på .., kvällstidningarna tar slut .., och Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet .., och veckotidningarna ska tas in och fyllas på och returerna göras och postmannen kommer och ska hämta leveransen och på kvällen, innan stängning, ska allt som står utanför entrén plockas in .., det är två vagnar med blommor, en pall med lösa blomster .., en stor vagn med jordgubbar och tomater .., en skylt med öppettider och en vedvagn och brödet ska gås igenom och när det är dags att gå hem och själv handla, orkar man inte.

Då är man less.

Så det blir köpepizza till kvällsmiddag och pElle är lite hängig, men vem kan inte bli det ...?

Ja, så är läget i landet Halland.

Intresseföreningen (ja, hjälpas så intressant detta ska vara ...) kan härmed lägga ner sina pennor.

12 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Oj, den där bonaden!!! 50-tal? Har sin absoluta charm!

Kesu sa...

Hjälp, sommarhusgäststressen. Och ändå ... roligare/bättre än att jobba i en hypermarket. Eller?

Hoppas du får och orkar fira påskledigt trots allt!

Elisabet. sa...

Klimakteriehäxan: ja, visst är den fin!! Jag föll pladask .-)

Kesu: Jag arbetade under 13 år i en liten kvartersbutik i Ystad och hade då ansvaret för frukten. Nästan varje ledig dag tittade jag in och fixade till lite i fruktdisken .., man kände ett helt annat ansvar.

Det ska jag säga dig att jag har aldrig varit så slut på om kvällarna som här, men det KAN ju bero på att jag har sån värk?
Men jag stortrivs med kunder och arbetskamrater och hela rubbet.

Kesu sa...

Värk??? Vafalls? :(

GunnelSandström sa...

Hej Elisabet.Man blir så glad att läsa din blogg,hur hinner du med att skriva allt?I morgon far vi till Dikanäs för att fira påsk,som det ser ut ska det bli bra väder.I Malå finns det nästa ingen snö kvar,bara några snöhögar,men i Tjamstan har de sparat snö för att ha kvar till alla turister som har kvar sina husvagnar,det är fullt åkbart i 2 nedfarter.I morgon far vi till Dikanäs för att fira påsk.Hälsningar Gunnel o Leif i Malå

Tankevågor sa...

Usch så jobbigt med värk! Var sitter den? Och HUR är det med pElle???
....vår Merlin är skruttig men hänger med ändå....ett tag till :-(

Är du ledig något i påskhelgen eller jobbar du?

Elisabet. sa...

Gunnel: men å, så roligt med en arbetskamratshälsning hemifrån! Hälsa Dikanäs från mig. Det var så underbart roligt att vara där tillsammans med pv.

Tankevågor: egentligen i alla leder, men värst i fotlederna och inne i själva fotbladet! Jag STAPPLAR (med ett eller två p ..,) fram på morgnar och kvällar.

Arbetar i dag och imorgon (lång dag i kassan), men för övrigt FRI ,-))

Cecilia N sa...

Hålfotsinlägg! Pronto!

Sven Teglund sa...

Jag beundrar dig som klarar ett sånt stressigt jobb! Hela tiden nya kunder som ska ha sitt och samtidigt måste ni vara glada och positiva.....Och vilka arbetstider dessutom, både tidigt och sent, och vardagar och helger.

Brukar tänka på det när jag står i en kassakö, vilka fantastiska kvinnor (och män) som jobbar här!

Glad Påsk Elisabet.
Börja äta LCHF så blir nog du bra i lederna!

Elisabet. sa...

Cecilia N: nya skor och stödstrumpor blev det ,-)

Sven: jag vet inte .. jag har höga blodfetter som det är ....

Elisabet. sa...

Sven igen: man klarar det inte riktigt heller .., jag är totalt död när jag kommer hem efter en heldag. Heltid skulle aldrig gå! Inte för mig, i alla fall ,-)

Sven Teglund sa...

Blodfetterna blir bättre med LCHF......kolla kostdoktorn.