söndag 1 maj 2011

Söndagmorgon ...



Och första maj.
Vårmånad.
För trettiofem år sedan väntade jag barn just den här tiden.
Det skulle dröja ytterligare nio dagar innan en ljuslockig liten "dr Böhlander" förvandlades till en fyraårig storasyster .., vi bodde i Kungsängen utanför Stockholm och det var vår även då.

Nu är det ett annat liv.

I landet Halland vaknar jag klockan fem .., ligger kvar under täcket och lyssnar till hackspetten som kämpar vid fågelbordet som inte är något bord .., sen blir det Andliga Sånger i radion och jag tar kameran och går ut en sväng .., då är klockan kvart över sex .., i sin lilla "koja" på altanen sover sigge nilsson och pElle hänger mig i hasorna .., jag tittar på vitsippor som är svagt rosafärgade och på taknocken uppe på den stora lagården tvärs över vägen sitter två ihärdigt snattrande Gravänder.

Morgonljud.


På infarten står beviset för att otack är världens lön.

Nu ska dom bort en gång för alla .., höet till rådjuren (som inte åt så mycket som ett strå!).

Ett lass har pv redan kört iväg med, och nu, när bilen har tillfrisknat, blir det ännu fler vändor till återvinningsstationen.

6 kommentarer:

Leina sa...

Älskar söndag morgon.... Bara tanken på att det är vilodagen får mig att må gott... Sen tänker jag... Nä dags att börja jobba lite... Rådjur är jättegott =) men tydligen väldigt otacksamma. Ha en bra söndag...

mossfolk sa...

De där tidiga morgonpromenaderna är de allra bästa! Dög inte hösilaget att elda med?

Elisabet. sa...

Leina: ja, söndagmorgnar måste vara ljuvliga när man har vanlig arbetsvecka! För mig är ju söndagkväll en sån .., då vet jag att måndag är fridag ,-)

mossfolk: vi har eldat massor, men nu är ju solfångarna igång och vi har inte behövt elda på två veckor .., allt varmvatten kommer från solen. Att elda ute nu .., nej, det vågar man sig inte på i allt det torra och det är mängder med HÖ!!!

Linda sa...

Jag tänkte som Mossfolk, ni hade ju kunnat fixa världens brasa igår :)

Men hur det med sigge nu? Har han piggat på sig?

Christina sa...

Synd på höet. Är rådjuren extra kräsna i Halland, eller...?

Elisabet. sa...

Christina och LindaLotta: nej, se höet det ratades kapitalt av rådjure och aldrig mera ., det säger jag bara ,-)

Med sigge är det bara bra.
Jag tvångsmatade honom med vatten (via tesked .., inte det enklaste) och köpte hem torsk som jag kokade och så, för att få ner febern, blötte jag ner pälsen med svalt vatten .., och ser man på .., han blev frisk!