söndag 17 juli 2011

S e m e s t e r ...


En annan semester: Samos med Emil, som då var åtta år.

Ack, hur ljufvligt det är, att inte en enda gång behöva titta på arbetsschemat, ty under hela vecka 29 finns inte mitt namn med bland de övrigas!

Likväl vaknar jag punktligt vid halv sex och ligger där under täcket och lyssnar till morgonljuden.

Enstaka fågelkvitter .., vinden i träden.

En pensionatsvärd som sover gott.

Himlen är gråmulen.

Och senare; nyheter i P1 och - naturligtvis -, annalkande låtryck från väster.

Intill mig: pElle.

Så gott som varje natt ligger han nära-nära och det händer att jag stoppar min vänstra hand under hans mage och jag hör hur han börjar spinna och jag tänker .., ååå, så tomt det blir den dagen vi inte längre har honom!

Jag satt vid banankartongen som var förlossningsavdelning när han föddes och hans mamma, den så fina Bodil, jaaaamade högt .., hon var alltid orolig när det var dags att föda .., och ännu några år ska han kanske orka med, men sexton, sjutton år som han är nu, är mycket även för en katt.

Idag bär det iväg till "Lilla London" för att titta på när Emmas lag spelar i Gothia Cup.

Inalles 35 200 unga fotbollsspelare från 73 länder, är det inte fantastiskt!!

Och sigge och pElle får sällskap här hemma av H & P, som - hopefully - får njuta av i alla fall liiiiite sol.

Ungefär så.

7 kommentarer:

Anitha sa...

Min underbara Pirre blev 18 år. Då hade han ändå haft diabetes de sista två åren som han fick sprutor mot.

Elisabet. sa...

Anitha: ja, men det är ändå en begränsad tid .. nåja, det är ju för oss alla, men jag inser ju att han är inne på ..., nån slags övertid. Fast ibland tycks han bara bli piggare och piggare.

Leina sa...

Konstigt men jag vaknar också "jobbtid" men har börjat lära mig att ligga kvar till 06.30 i alla fall... Hälsa alla de dina på Gothia cup.. =)

Tankevågor sa...

Jag saknar Merlin precis varenda dag.

Det är verkligen en fysisk saknad också....har haft hans mjuka kropp så nära hela tiden. Merlin låg alltid mellan våra kuddar eller i min famn när jag låg på sidan och sov.

Elisabet. sa...

Tankevågor: precis! Nätter jag inte har kunnat sova och han - för ovanlighetens skull - inte har sovit hos oss, har jag gått ner och hämtat honom. Det finner han sig i .., han dinglar lite med rumpan när jag bär upp honom och pussar på huvudet och säger .."nu får du sova hos oss ..,kom här ..." och så trampar han några minuter, tills jag puttar till honom och då lägger han sig.
Det är verkligen en sån TRYGGHET och jag kan bli alldeles ömhjärtad när jag tänker att han är så gammal.
Sigge vill aldrig sova hos oss. Han, som har vuxit upp i storfamilj med en hel drös kattkusiner och syskon i huset, väljer eget rum ,-)
Det kan man kanske förstå.

Elisabet. sa...

Leina: idag tvingade jag mig att ligga kvar .., pv gick däremot upp tidigt och rooooooopade att det var frukost vid åtta och då var det bara att gå ner ,-)

Ruta Ett sa...

Välkommen till "sta'n! Här är det invasion av Gothia Cup-spelare och det är härligt! Förväntan och spänning ligger i luften och jag håller tummarna lite extra för dotterdotterns lag!