onsdag 10 augusti 2011

Ombytta roller ...


Så här är det: sigge nilsson och pElle norpar gladeligen av hundmaten och harry, han tycker att kattmat är himla smarrigt!

Och nu har pElle lagt sig i harrys hundkorg och inte tänker han stiga upp heller.

Vän av Ordning tycker säkert att våra husdjur har ett förfärligt leverne, ingen ordning alls!

Då kan jag tala om att igår åt harry köttfärsbiff med potatisgratäng och idag fläskpannkaka och sällan har jag skådat en lyckligare liten krabat!

Ja, säkerligen ska hundar enbart äta dyrt foder, men här blir det variation i kosten.

Ena dagen Royal Canin, den andra pannkaka.

En morgon fick han havregrynsgröt till frukost och tycktes omåttligt förtjust!

Dessutom följer han oss gladeligen till lilla båthamnen.

Han får gå lös (men han springer mest .., skuttar hit och dit ..) i sin egen takt och jag minns hur min pappa tog stövarvalparna - som då var i samma ålder - med sig till skogen, där dom fick "lära sig hur det går till och hur det doftade och tänk, om dom fick se nån hare ...!" och dom snavade över stubbar och mossa, men å, så roligt det var och ingen blev sjuk.

Så är det här i det gula huset på kullen.

Och hjälp, så vi älskar den här hunden!

Och sigge och pElle.


4 kommentarer:

Linda sa...

Åh så gött de har det, era fyrbeningar!

Elisabet. sa...

LindaLotta: ja, hjälpas så roligt med djur i huset!

Cecilia N sa...

Fodax har billig mat som inte är torrfoder. Man beställer det som går åt på 6 veckor och så körs det ut. Inte fram till dörren, men längs en slinga. Enligt tidtabellen ska de inte stanna i vår stad utan i stan före. Men maken har kommit överens med chauffören så de träffas på en busshållplats vid E4:an och gör affärer i ett huj.

Monet sa...

Sådär har våra hundar och katter också alltid haft det. Vi har alltid en skål med basmat, dvs torrfoder som alltid står framme tillsammans med vatten.

Sen blir det allt möjligt annat - till frukost skinka i skivor, till lunchen smakbitar och är det kyckling kan lilla Dessi äta upp nästan en halv! Camembert är också favorit, chips och räkor och så kött förstås. Och rå köttfärs. Vår förra Max älskade morotsstavar och mandariner och katterna åt förstås räkor och fisk och annat också.
Har man haft stor barnfamilj med mycket rester gäller det att lära djuren att människomat är god. De föredrar ofta det framför "blötfoder" som vi också serverar.

Och jag håller med: utan djur i huset, inget liv!!