söndag 4 december 2011

Efteråt ...


Trivsam kväll tillsammans med Sonja, Gösta, Mia och Roger och så deras lilla jack-russeltik Alice, som verkligen hade ett sjå att hålla harry ifrån sig.

Nötsteken - som jag hade marinerat - den blev seeeeeg, men potatisgratängen, alla grönsakerna och inte minst såsen .., var smarrig!

Sonja hade med sig mandelkakor, förpackade i den konserveringsburk som jag i fjol hade fyllt med chokladgodis (vilka underbara kakor!) och här finns nu också en vacker julros (nästan den vackraste blomman jag vet ...), en vit hyacint, ett hjärta i tyg, samt en ask Paradis.

Alltid roligt med besök och förmodligen blir det så att julafton (enligt schemat arbetar jag) tillbringas hos Roger och Maria i Harplinge, bara någon mil härifrån, tillsammans med Sonja och Gösta.

Jo, men det känns jättebra!

När jag 1999 skulle bjuda min före detta lärare i tyska på hemlagad fisksoppa (i Ystad), hamnade jag - efter en superstressig dag - och i två dygn blev jag kvar på sjukhuset .,. så det kan jag ju tala om för er .., att det här med bjudmiddagar ..,det är inget jag tar så där på en höft ,-))

Och vet ni .., på bordet här till höger där jag sitter .., står en vas med TULPANER!

Härligt, härligt!

1 kommentar:

bettankax sa...

Gud så gott det låter...och det jag ser. Mums! Julros, min bästa!! Har en i rabatten som blommar:)