onsdag 14 mars 2012

Förmiddag ....


Och det blir morgonpromenad i hästhagen - där inga hästar ännu är -.

Jag gömmer Frolicgodis .., trär upp dem på små trädgrenar och harry springer av och an och letar, ivrigt viftande på svansen!

Ingenting är så roligt som detta!

Och jag hör bofinken och tar upp kameran för att fånga ljudet, men då tystnar förstås herr Bofink omedelbart, men lärkan är ihärdig och alla andra småfåglar förstås.

I ett träd nära Eckes gula hus, ser jag en Gärdsmyg.

Och vi möter en kvinna som har arbetat åt Försvarsmakten (ekonomiavdelningen), hon är kund i affären och säger "jaha, bor du här, det visste jag inte?" och vi står nere på vägen och småpratar en stund, allt medan hamnkaptenen kommer körande i sin vita pickup och han vinkar så glatt och efter en stund kommer de andra karlarna, dom som var morgon träffas nere i hamnen och sitter där och pratar strunt nån timme eller så.

Som ett litet rally är det.

Och nu är det flödande vårsol och innan det är dags för jobb, ska jag hinna med en timme eller så nere vid havet.

På klipphällen ska jag sitta och speja ut mot ejdrarna.

Ja, jag ska sitta där och filura över hur härligt livet kan vara så här en vanlig onsdag i mars.

5 kommentarer:

Rogarden sa...

Jag har också fått sitta vid vattnet vid Kalmarsund en riktigt lång stund nu på förmiddagen och det är väldigt vad det bubblar av lycka över att få uppleva en helt vanlig onsdag så här i mars. Ha det braigt på jobbet!

Jessica sa...

Låter ljuvligt!

Det är så härligt då man "känner livet i sig"!

cruella sa...

Är det någon som INTE behöver en mindfullnesskurs så är det då du, Elisabet:-) Fullt av underbara nu-ögonblick!

Ulrika sa...

Å vad det låter härligt!!
Önskar jag kunde trolla mig dit. Få sitta vid havet och njuta tillsammans med dig. Och Harry och Max, så himla kul de skulle ha ihop! :-)

Leta godis hör till Max favoritsysslor med. :-)

Elisabet. sa...

Rogarden: ja, det är bara som BÄST!

Cruella: nej, vet du, det tror jag inte jag behöver .-., man behöver inte ens kalla det mindfulness .., man kan kalla det för lättjefullhet eller nåt sånt ,-)

Ulrika: ja, det hade varit trevligt! hur går det .., lyckas du övertyga rallygubben om att flytta till ett rött hus i skogen ,-)