tisdag 5 juni 2012

Resumé ....

Att arbeta till nio i stället för till åtta, går bättre än förväntat.

Först blir det en dryg timmes möte med sommartöserna och jag har gjort bilder i bildprogrammet och känner mig nästan som en "riktig fröken" och Bodil och Mattias är också med och stöttar och kommer med egna synpunkter och tips och Mattias visar skillnaden på färsk vitkål och den som inte är så purfärsk och han visar även olika tomatsorter och berättar om differensen när det gäller priset och sen blir det allt det andra förstås .., vad gör vi vid ett rån ...? .., och det blir även gott om skratt och jag känner mig så lycklig och vill verkligen att dom här rara töserna ska känna en slags stolthet över att vara duktiga kassörskor!

Det är mycket att tänka på.
Inte bara allt det vanliga .., utan också detta att det finns kunder som kanske börjar bli dementa och som har svårt med koder och att betala .., där finns dom som blir stressade när det ska betalas med kort och där finns småbarnsmammor som har en baby på armen och två småttingar som är trötta och gråter och jag säger att då kan man ju skynda sig upp och packa i hennes varor, jag lovar .., på hedersord, att hon blir glad!

Sånt.

Än så länge - innan sommarruschen kommit igång på allvar - innebär dom två extra timmarna att man hinner med mer än tidigare .., i en hel timmes tid fick jag i lugn och ro fylla på fruktdisken och tömma hela leveransen (som inte var större än två burar), rensa bort och lägga till och sen var det Malins tur att ta sig an mejerikylen.

Mellan varven hann vi få in lite läsk, Myrr, Radar och lite annat och vi var klara i god tid.

Sista tio minuterna blev det prat med kunder om detta med resor och hur spännande det är!
Malin ska nämligen åka till Paris och hälsa på en kompis och det blir prat om just detta att vara i ett annat land .., jag berättar om mina barns önskan att se Eiffeltornet och exet som hittade parkeringsplats nästan intill själva tornet och jag bara gapade av häpnad .., sen blev det mindre lustigt - krock i en rondell och nästan som i film av Tati - (läs: total kaos!) och kartläserskan vars namn börjar på E och slutar på t, hittade sedan inte rätt avfart och vi bytte helt enkelt land och körde en annan väg hemåt!

Och det blir prat om vänstertrafik och om fransmän talar bättre engelska nu än tidigare.

Och nu är jag hemma och ska ta mig te, gjord på mynta från rabatten och allt känns bra och jag börjar inte förrän två i morgon och ska nu bara   n j u t a.

4 kommentarer:

Fröken Blund sa...

tänk att jag tror att du är den bästa av kassörskor... Kram

Monet sa...

Det tror jag också. Och den bästa på att berätta hur innehållsrikt och ansvarsfullt jobbet är. Sånt man inte visste och förstod förut.

Elisabet. sa...

Fröken Blund slår dank och Monet: nej, absolut inte! Och det roliga är att alla är bra på olika saker! Vilken gåva!

Mian sa...

Kom igen nu Elisabet: du är grymt bra på ditt jobb! Jag har då aldrig stött på nån kassörska som t.ex. skulle kunna tänka sig att hjälpa till att plocka i en kasse. Många mår nog dåligt av stressen och leenden ser man allt mer sällan känns det som.