måndag 23 juli 2012

Det bästa för Eivor Jonsson från Adak ...

"Hej Elisabeth!

Det bästa som hände förra veckan var alla trevliga människor som besökte vår filmfestival, men allra bäst var avslutningen som gick i dragspelets tecken. 

Elisabet säger angågende bilden: tänk, att jag känner igen åtminstone två av dom som spelar; kvinnan i rött är Britt-Marie Sellman som på min tid i Malå var chef för arbetsförmedlingen och inte det minsta har hon åldrats! 
Mannen i rödvit skjorta som sitter lite lojt tillbakalutad, det är en av de allra mest underbara människor jag har träffat i mitt liv, nämligen Björn Sivertssen - med delvis norskt ursprung -! 
Björn tillbringade säkert tusentals timmar hemma hos oss vid köksbordet, där han satt och rökte sin pipa - eller stoppade den om och om igen - och han drömde alltid om att köpa en ESAB-svets, men tyckte sig inte ha råd. Vår AP var dagbarn hos Björns dåvarande fru Gunilla - numera Ängel i Himlen - och den snällaste av snälla kvinnor!

Inte mindre än 30 musiker satt på och under scen och spelade av hjärtans lust. Från 11.00 till 20.00 var det dragspelsmusik för hela slanten. Bifogar foto.

 
Mannen med mikrofonen är Lars-Göran Hultmar från Rökå.

Kramar Eivor."

// Här kan ni läsa mera om Sagabiografen och den årliga filmfestivalen i lilla Adak, några mil från Malå! 
Eller man kanske får säga så här: "Malå, några mil från Adak ...".


Och här kan ni se självaste Eivor, som nu, vid 70 års ålder, tackar för sig som festivalgeneral.

1 kommentar:

Eivor sa...

Glömde ju Mona Eriksson som sitter bakom Börje Norqvist, henne känner du säkert.