måndag 24 december 2012

Efteråt ...

... ja, när underbara Sonja och Gösta tackat för sig åkt hem till Halmstad, öppnar vi julklappspaketen, fast vi har kommit överens om (nåja, nästan i alla fall ...) att  i n t e  köpa dylika till varandra.

Pensionatsvärden får två böcker (en är Åsa Larssons senaste deckare, den andra något av Jonas Gardell), och ett frågespel (perfekt till vasaloppsveckan i Sälen) och själv föräras jag en dvd-film, musik med Sidney Bechet, boken "Inget märkvärdigt har hänt", (länkar till en annan för mig okänd bloggerska som läst boken, hoppas att det är okej .., och här finns HP:s hemma-hos-reportage hos författarna, ja, det är hemma hos Mymmel ...) författad delvis av Hildas mamma, Mymmel Blomberg (den hade jag tänkt köpa) och så grädden på moset .., det enda jag verkligen hade önskat mig, om vi nu absolut skulle ...

Mörk choklad och te fanns i två paket från Wärmland .., en kylskåpsmagnet kom från området Kärleken i Halmstad och hjärtat är bräddfyllt av glädje och tacksamhet!! T a c k!

Nu ska jag dra efter andan några timmar.

I morgon stundar ny lång arbetsdag.

(Och så här fint hade pv dukat medan jag var borta .., Åsa: titta så vackra tulpanerna är!!!)
Granen däremot är enbarmligt eländig, men det spelar ju ändå ingen större roll - sett i ett större perspektiv -.


7 kommentarer:

Turtlan sa...

Skönheten kommer från insidan... ang julgranen ;-)

Här öpnnades klapparna igår.
Fina små.saker!

Julbad idag i havet, nej det får allt vara.
Så tokiga är vi.inte här i Wärmland.

God jul!

Elisabet. sa...

Turtlan: spännande med julklappar som man aldrig sett tidigare .., choklad-doppar-grejer, bland annat ,-) Har du testat dem? Och lussebullete!! Här var det nyheter minsann! Vad allt har ni inte i Värmland!

Elisabet. sa...

Stort tack även från mig. Är faktiskt familjens störste tedrickare.

Monet sa...

Åh så fint och hemtrevligt ni haft det. Vi har också haft en underbart härlig julafton. Så priviligierade vi är i den här delen av världen!!

Elisabet. sa...

Turtlan: det var pv som skrev det där om familjens största te-drickare ,-)

Monet: ja, det var härligt och lättsamt ..., och ser man på nyheterna från Syrien eller annorstädes, finns verkligen anledning att tacka någon för att man råkat födas i rätt land!

Monika Häägg sa...

Här hamnade jag därför att du länkat till min blogg. Jodå, jag har läst boken och jag bor i Halmstad, och jag känner både Mymmel och Hilda:)Kul! Önskar dig trevlig läsning och kanske en liten turisttripp till de olika platserna som är med i boken...

Elisabet. sa...

Monika Häägg: Ja, jag ser verkligen fram emot att läsa boken .., jag har varit för trött för att orka ta tag i presenterna, men vänta bara ,-)