torsdag 27 december 2012

Smått och Gott ...


pElle må vara en gammal kattherre, men plötsligt uppvisar han närapå föryngringstendenser!

Jo, minsann, till vår oerhörda häpnad tar han ett spänstigt skutt från matbordet till det gamla ekskåpet som en gång tillhört någon av pv:s släktingar av den äldre stammen.

Och det händer inte bara en gång .., utan flera och hur elegant som helst landar han och sitter sedan och tittar ut över omgivningen .., mest på matte som sitter vid den nya datorn och knappar på det likaledes nya tangentbordet som faktiskt har ö:n så det räcker och blir över. (Det du, Guy ...).
Titta här ... ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö! 
Vill du låna några?
 
Genom fönstret skymtar ljuset.
Det är knappt man tror sina ögon.

L j u s e t.

Jag minns att jag tänkte på det alldeles extra mycket när jag arbetade på Ica i Ystad .., ja, ni vet, det där med att arbetskamrater har så olika gåvor.

Under en period arbetstränade en ung kvinna hos oss; hon hade varit utbränd och kom alltid i absolut sista minuten och den tösen, hon var fenomenal på att sätta samman demonstrationskartonger .., ni vet, såna här som kommer platta och därefter ska vecklas ut och sättas samman.

Rent enastående var hon på allt sånt och dessutom hade hon förmåga att förenkla saker.

Och sjubarnsmamman Karina var mästerlig på att organisera .., om det kom trettio burar och det var hur trångt som helst på lagret, stod hon där som en flygledare eller trafikpolis och dirigerade var allt skulle ställas, ja, det var verkligen nånting hon var en hejare på.

Nu, i lilla Hemköpsaffären, finns det också såna där egenheter hos arbetskamraterna.

Ingen har varit så duktig när det gäller posten som Alex, som har slutat!
Ingen kunde uppvisa ett sånt oerhört varmt leende dagarna igenom som sommarjobbaren Hanna, som numera är lärare.
Och ingen kan som Madde spritsa wienerbröden så där elegant!

Och  nu är det kväll och vi har tittat på dokumentären om Olof Palme; sååå charmerande när han tryckte på den knappen och så arrogant i andra sammanhang.

Människor är i sanning komplexa.





3 kommentarer:

Guy sa...

Tack för ö-erbjudandet. Det visar sig att om man trycker extra hårt på ö-tangenten kommer just en sådan lång rad med ön. Men det går inte skriva enstaka ön, så har du enstaka att ge bort vore jag tacksam. ;-)

Tankevågor sa...

Vad bra att den där Hanna kan det där med varma leenden! Det är en egenskap som jag tycker man behöver ha när man är lärare. :-)

Vad pElle kan!! Har du börjat ge honom Omega3 kanske? Alla veterinärer vi kommer i kontakt med säger att djuren mår bra av det.

Generöst av dig att ge bort ön sådär. Själv samlar jag på Ö (ar) och Ö är en av mina favoritbokstäver helt klart. De är extra rolig att lära ut till mina små i skolan.

Tankevågor sa...

....men vissa bokstäver har en tendens att smita här på nya tangentbordet. I min kommentar ovan smet två stycken T !!

DeT och roligT.....sådär ja!