fredag 19 juli 2013

Surprise, surprise! 


Just som jag har beslutat mig för att göra natt - då är klockan knappt åtta - men jag är svimfärdig av trötthet (mental kollaps eller nåt ...), ringer min mobil.
Displayen visar ett för mig okänt nummer, men jag behöver bara höra rösten i några sekunder, så förstår jag .., det är min före detta mans moster - det är Anna-Karin från Göteborg, som är i andra änden av luren!

Hon har  r å k a t  slå mitt nummer och nu visar det sig att hon och den alltid så sympatiske maken Tore är på besök hos Tores kusin och kusinen och hennes man bor bara ovanför kullen ..., fem minuters promenad härifrån!

Så vi blir ditbjudna och det blir ett par timmars surr och det är sååå roligt alltsammans!


Kusinens man är - precis som Tore - polis, eller före detta och honom har pv haft att göra med när han arbetade i Oskarström, ja, polisen kom till skolan och var med på nån slags studiedag eller nåt sånt. 

På polisens tomt har en grillkåta satts upp, ja, längst uppe på tomten .., där inne görs eld upp och vi sitter på renskinnsrundlar och pratar om allt möjligt, men allra mest om vilken sorts fisk som Jesus delade ut och Anna-Karin, som tydligen var med på Jesu tid och är ett riktigt Vittne, säger tvärsäkert att det var kolja.

Om detta surrar vi hur länge som helst och skrattet går fram och åter i kåtan.

En alldeles underbar kväll blir det! 


Och så här ser himlen ut när vi går nerför kullen, på väg hem. 
Om min mamma hade varit i livet .., skulle hon - häpet - ha utbrustit: "Men nu har dom ritat streck på himlen igen!"


2 kommentarer:

Turtlan sa...

Lika fin himmel här vid Vättern. Månen snart hel lyser också fint.

Härligt med såna där oväntade kvällar. De blir många ggr de mest lyckade.

Gokväller!

Elisabet. sa...

Turtlan: precis! Och så lättsamt det blir!