lördag 24 augusti 2013

Dagens fönster ...


"Hej!

Läste dina rader häromdagen om Inlandsbanan och jag vill berätta lite om banan jag med.

Det är så att Inlandsbanan ursprungligen börjar eller slutar i Kristinehamn. Järnvägen finns kvar upp till Filipstad men det går bara godståg där numera. Spåren är borta mellan Filipstad och Mora. Banvallen finns kvar mer eller mindre.

När möjligheten att "tågluffa" längs banan började så gick det en rälsbuss från Kristinehamn till Filipstad och sen fick man åka buss upp till Mora till nästa rälsbuss norröver. Så då gick det att åka hela sträckan.

När jag åker till sommarstugan så åker jag längs Inlandsbanan en del av vägen. Beror på vilken väg jag väljer. Strax norr om Kristinehamn ligger härliga Nässundets station, numera ett café och ett vedugnsbageri. De säljer underbart gott bröd och annat gott. Idag köpte jag med en påse vedugnsrostad müslie.

Om ni kör väg 26 norrut från Kristinehamn så finns stationen någon mil norr om staden.
Väg 26 börjar i Halmstad (!) och fortsätter norröver genom inlandet.

Där på stationen fångade jag de här två fönstren. Jag kom visst lite med också...

Hälsningar från Turtlan på en brygga i solen."

// Fler kommentarer och upplevelser om Inlandsbanan finns här.

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Fast det där ser ut som fönstret Lisa skickade..? :)

Elisabet. sa...

Tack Ulrika!

Nu ser jag .. och bytte ut. Dom var liiiite lika ,-)

Ulrika sa...

:-)

Anonym sa...

Min pappa var snickare på SJ när jag var barn. En gång fick jag följa med till Nässundet där de höll på att reparera nåt vid stationshuset. Minns att det var jättemycket maskrosor på gräsmattan och en av pappas arbetskamrater visade mig hur man gjorde blomkransar av maskrosor. Minns inte hur gammal jag var, 4-5 kanske. ellem