måndag 19 augusti 2013

Kamrater ...


Det är så himla härligt, det här att ha hund!

I helgen har här viftats på tre svansar ..., Nellys lilla vita svans .., och så Meja och Harrys svarta.
Tre hundkompisar som blir så glada av att träffas!

Nelly - en Jack Russel om någon inte vet -, är äldst, och precis som Göran Persson, är hon Den Som Bestämmer. Nio år, ja, hon har gått i pension faktiskt. Nelly har världens vackraste pepparkaksögon .., är oerhört svårflirtad och ni kan tro att jag blev glad när hon i fredagskväll så glatt viftade på svansen när vi träffades i dörren!

Det bästa Nelly vet (frånsett att jaga katter ...) är att plaska omkring med fötterna i en badbalja.
Man kan nästan säga att hon är .., ja, besatt ,-)

Harry till vänster.

Och så fanns här också Meja och harry.

Meja är också en blandning mellan labrador och border collie, men har ingen stövare i sig .., hon är lite rundare än Harry och inte ens tillnärmelsevis så spänstig. Här hoppas det inte över grindar eller staket!


Men Meja kan så mycket annat .., hon har (av domptören AP) lärt sig att spela död om man med pekfingret "skjuter henne och säger pang!" och när husse pratar allvar med Meja, då vänder hon på huvudet så där som på bilden från gamla skivomslag.


Meja har tidigare tillbringat ett par veckor här totalt och så här såg det ut för något år sedan .., då Harry norpade Mejas fina bädd och hon fick ligga på parkettgolvet.



Helt ärligt har nog inte Harry begripit det där med att vara artig mot damer ..., nej, på besök i Bjäresjö i Skåne .., där hoppade Harry upp i Mejas fina fåtölj!

I helgen har det busats och gosats mellan varven .., och Harry har jagat Nelly som kan snurra runt på rekordtid och det har varit dragkamp mellan Meja och Harry om ett lurvigt kinn till pv:s jacka .., och så - lika plötsligt -, stunder av total vila, då alla tre hundar slocknat så där bara "pang!"

Men oj, så roligt det är med hundkompisar!
Så  b e r i k a n d e!

2 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hundkompisar är guld värda. Tyvärr har Otis inte träffat sin hundfamilj så mycket denna sommar men det blir snart. Man ser verkligen hur kul de har tillsammans. Hundkompisar kan aldrig ersätta oss när det gäller lek. För inte kan jag springa omkring och jaga honom i hans takt :D

Cecilia N sa...

Bilbos bror kom förbi förra veckan och jisses vad det sprangs!

Man förstår ju varför han måste ta sina racervarv då och då när han leker med matte, för hon har ju inte alls den kapaciteten ...