tisdag 12 november 2013

Någon fler som vill vara med ....?

Halsband skänkta av Maggan i Huddinge.

I morgon är det dragning i evighetslotteriet som även kan kallas för uppmuntringslotteri eller kanske glädjetombola. Gösta och Sonja kommer hit på kaffe och kaka (Sonja är minst lika envis som jag själv och skulle prompt baka en kaka och ta med sig ...) och så blir det då dragning.

Kalendern där intäkterna oavkortat går till cancerfonden ...

Följande ligger just nu och skvalpar omkring i glasbyttan:

Det är ellem som berättade bland annat följande:
"Nåt helt oväntat som gladde mig mycket kom via Face Book i veckan. Min mamma är från en liten sjöby i Österbotten. Härom veckan blev jag FB-vän med en kvinna som är från den byn. Vi träffades där när vi var små men sen flyttade hon till Åland och vi har egentligen inte setts sen dess. I onsdags hade hon skickat en länk till Yle, Finlands radio, och ett skolradioprogram från 1955. I det programmet intervjuades min mormor! Hon dog några år senare och jag har inte några minnen av henne. Nu kändes det så fantastiskt att få höra mormor (den andra som intervjuas) berätta om påskhäxor och bus som barnen gjorde när hon var ung. Jag lyssnade om och om igen. Rösten var lite lik en av mina mostrar. Nu när man är så pass gammal att de flesta i föräldragenerationen är borta, känns det på nåt sätt ännu viktigare att “hålla levande”  kontakter och minnen ifrån platser där man har sina rötter. Så känns det för mig. I synnerhet när man blir så varmt välkomnad som vi blir när vi kommer till byn på sommaren!"

Det var Annika i Kävlinge som firat sin 50-årsdag i Köpenhamn.
Stoooor glädje!


Och i byttan finns även Ulrika i Västmanland som är så själaglad över sin arbetsplats där hon kan träffa såna godingar som den nyfödda kalven Lucia.

Och vad är nu preterium!

Turtlan i Värmland, hon hade varit hos sin bästis och skrev så här. 
"Det bästa i veckan kan vara att sitta i en skön soffa hemma hos kära kompis B när goa'  H, 12 år gör sin engelskaläxa. Här pluggas tidsformer.
Läxan har han fått på papper och på You tube. Ja just det You tube.
Fröken har pratat in om läxan så man kan lyssna hemma på olika exempel om tidsformer.
Mitt uppe i allt dyker tidsformen preterium upp. Que? Både jag och B tittar på varandra. Aldrig hört ordet. Vaddå! Kanske så att vi borde fräscha upp våra grammatikkunskaper.... Nää, vi sitter allt kvar i soffan och tar det lugnt." 


Lena i Malmö hade varit på konsert, tillsammans med sin yngsta. och kände sig glad och uppåt!

Eva i Tyresö .., berättade om detta som hade gjort även henne glad!
Ja, det är det jag säger: glädje smittar!

I Porto hade annannan suttit och surfat runt och upptäckt en blogg som skuttade rakt in i hennes hjärta! Det var den här.


afBabs i Borås - eller SoF om ni kommer ihåg det namnet -, hon skrev så här i en kommentar igår: 
´"Det allra allra bästa denna vecka (och kanske hela årets bästa) är att Tomas hade en sådan "tur i oturen" idag!! Varma hälsningar och m j u k a kramar till pv från B & T! ♥ ♥ ♥"
 
Ja, så var det ju verkligen. 
Om han inte hade haft hjälm på sig, kanske han idag hade legat iskall i ett kylrum i stället. 

Jag hinner inte länka till er vänner, det gör jag ikväll när jag kommer hem, nu ska jag susa iväg till affären och sedan väntar tre lediga dagar på raken! 

Om någon fler vill vara med .., Gunnar .., hur var det nu .., var inte du sugen på kalendern .., ja, då är det ju bara att maila glädjen till bisse151@gmail.com, så hamnar lotten i byttan. Vinner du ett halsband, så byter vi ut ditt pris mot choklad-teet från Ann i Göteborg.

 

Inga kommentarer: