fredag 24 januari 2014

Dag 3 ....


Den sista lediga dagen i den här svängen.
Å, som jag njuter!
Brygger kaffe (Zoegas selected mörkrost) och gör mig mackor (Östras frukostgrova, halleluja!) .., tänder eld i kaminen (det tar tid ....) .., pratar med stenläggaren Christer som kommer förbi och jag frågar vad han tror att det skulle kosta att anlägga en stenlagd gång från entrén till där bilen står .., han  s - t - e - g - a - r   och  funderar .., pratar om grävare, grus, stenmjöl och säger att han ska återkomma med ett ungefärligt besked .., ja, förresten har han varit nere i hamnen och pratat med gubbarna där ... "vi var ovanligt många gubbs där här gången ..., några från Getinge också", säger han.


Och jag betalar räkningar .., och känner mig nöjd när allt är avklarat.
Hundförsäkringen är den dyraste posten.


Bland alla snäckorna från stranden i Ugglarp, står kapten Haddock och hunden Milou och tittar ut över sin lilla värld, den som också är min. 

En grön fågel, kanske en grönfink, har ramlat ner från fågelsnurran, den som just nu befinner sig på jobbet, men i morgon ska den få komma hem. Så länge får den sällskap av kaptenen och hans hund.

Så är livet i ett gult hus i landet Halland.
En rödhake letar mat ute på altanen .., koltrastar kalasar på äppelskivor.
Och i Kairo har ett antal människor just förlorat livet när bomber har sprängts.

Hullerombullerlivet i ett nötskal.
Precis så.

3 kommentarer:

Dinah sa...

Jag betalar hundförsäkringen månadsvis. Då blir den mindre betungande. Ja, nu blir den betungande hur som för mig av outgrundlig anledning, men hade jag bara en vore det en struntsumma.
Dessutom är det bra att ha försäkring om de blir riktigt sjuka eller om de skulle dö knall och fall (jag har nämligen liv på dem också - vilket jag jublade över när lilla valpen brann inne).
Fast i det stora hela blir vi förståss lurade. Betalade försäkring på bordrarna i mååååååånga år och de blev ju aldrig sjuka så jag fick nåt tillbaka. En ren förlust.

Elisabet. sa...

Dinah: det gjorde jag med till en början, men försäkringen dras den 8:e varje månad och jag blir galen, jag vill betala när jag får lön, inte två veckor senare! Så det blev det så här. Hur man har råd att betala för flera hundar, det fattar jag inte? Eller hästar? Å andra sidan har man ju INTE råd att inte betala heller, om det händer nånting.
På djursjukhuset såg jag ett par som avlivat sin schäfer och så skulle dom betala och hade ingen försäkring och inga pengar. Såååå hemskt för dem, stå där inför oss alla och berätta detta!

Dinah sa...

Mitt bolag drar den 30 vilket är nog irriterande. Men jag har lärt mig att räkna bort ungefär 1000 kr på en gång så blir jag glatt överraskad i början på nästa månad när jag har hunra kronor extra.....
Nej, det är bittert när man inga pengar har på djursjukhuset. Är hunden redan död kan de ju inte göra mycket om man måste betala senare, men om du måst åka in med nån akut och sen inte har 3000 eller nåt ditåt dagen före lön får du inte ta med dig djuret hem = ytterligare en fördyring.
Djursjukhusen är dessutom specialister på att ta betalt för saker som inte skulle behövas. De gör en massa onödiga undersökningar bara för att tjäna pengar osv. Och när min lilla pupp brann inne bad vi en granne fixa och hämta de döda hundarna och ta till djursjukhuset för kremering. Huset brann en fredag och hon åkte in med dem på lördag. Det enda djursjukhuset gjorde var att ta emot dem och lägga in i en kyl. Vi fick betala jouravgift för inlämningen. (Nästan 1000 kr extra kostade det mig)
Jag har inte förlåtit dem än. Hade jag vetat det hade jag ringt och beställt en tid på måndagkväll så hade hon kunnat ta in dem efter jobbet. De låg ju ändå rätt stilla där de var.
Vore man ekonomisk (vilket man inte är) kunde man ju lägga undan ett par hundra per djur varje månad så hade man en rejäl buffert den dagen det händer nåt.