torsdag 23 januari 2014

Radiotankar ....


Den här mannen tycker jag är en alldeles fantastisk representant för hur en programledare ska vara!
Johar Bendjelloul heter han, för den som möjligen inte känner till honom.
Han finns i P1.

Han är lågmäld, alltid vänlig och artig mot dom som han intervjuar eller bara pratar med ., han tycks kunnig och påläst och det är - i mina öron - en fröjd att lyssna till honom! 

Och så ska jag berätta vad som irriterar mig ganska rejält när det gäller radioprat, jo, det är när någon ska göra ett inslag om nånting och så läggs det in en intervju med någon ansvarig människa - en politiker eller man har ringt upp någon som har insikt i det gällande ämnet -, men, så tar man med ynka tre eller fyra ord från den där intervjun!

Då undrar jag .., är det bara för att man ska lätta upp sitt eget inslag lite .., jag tycker det är ett underligt sätt att vara .., att först kontakta någon som kanske är upptagen men tar sig tid för en telefonintervju, och så är tre, fyra ord allt som kommer med! 

(Nu tänker nog somliga .., "ja, ja, annars slutar dom väl aldrig att prata .., lika bra att dom bara får säga några få ord eller möjligen en mening". Jo, det kan så vara .., men varför besvära någon alls om man egentligen inte är det minsta intresserad av dom tänker och tycker .., klippa in små paus-ord bara för att fixa till sitt eget inslag .., det är vad jag tycker att dom gör. )

Såja. 

Då har man fått säga sitt och det med fler än tre ord ,-)

2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Rätt på alla punkter. ;-)

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ååå, jag bugar! Det är inte ofta det händer att den ärade herrn i norr så uttrycker sitt bifall! Kram på dig!