tisdag 29 juli 2014

Den spänstige arbetsledaren får mothugg ...


Här står självaste arbetsledaren och snedsågar panel.
Det är tur att han är vig .., eller i alla fall inte lika stel som undertecknad.


Själv har jag tilldelats den stora äran att måla lister.
Arbetsledaren kommer med stora lass och lämpar av och jag säger att "nä, lägg av med sånt, jag vill inte ha en hel drös som ligger och stressar, det blir bara tungjobbat!"

Det är likadant i affären.
Min chef, han vill gärna fylla på varuvagnen från botten till toppen och så får tomkartongerna hamna på golvet, ja, det är inte bara chefen som tycker att det är ett effektivt sätt att arbeta på, det gör många butiksanställda - oftast män eller unga killar -.

Men för mig, fungerar det inte alls!
Jag får noll överblick och går hellre ett par gånger extra in på lagret och fyller på vagnen, då kan jag ha tomkartongerna på vagnens underrede och slipper ha dem kasande vid hyllorna.

På Ica Supermarket i Ystad drog vi in hela burar och det var för mig än värre, men jag är nog snart ensam om att tycka just då. Dessutom skulle vi vara två, tre stycken som tog hand om varje bur - det blir lätt en massa surr bara - tar jag min egen vagn går det mycket fortare.

Ja, så där olika kan man vara.
Det som fungerar för någon, blir helt tokigt för en annan.

Ajöken, sa fröken.
Nu blir det listmålning och slut på pausen.


5 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så tycker jag också. Överblick är A och O. Jag utarbetar system som fungerar för mig, men som andra tycker är helt fel. Men var och en är salig i sin tro!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: det tar ju ett tag innan man fattar hur man är funtad, ja, i alla fall för somliga :)
När jag skulle börja räkna kassorna i en av butikerna, visade kvinnan som skulle sluta hur hon gjorde. Hon ställde fyra kassalådor på varandra och blandade pengarna i en enda hög och det funkade för henne.
Jag fick migrän och gjorde på mitt eget vis.
En och en kassa.
Bokförde den och tack och bock.
Det funkade jättebra för mig.

Anonym sa...

Akta sig PV, så det inte far en fot i sågen av misstag! ellem

Cecilia N sa...

Jag reagerar som ellem!
Minst sågbyxor och stålhätta, pv!

Ingela sa...

Jag skulle säkert kunna få för mej att göra likadant, och lika säkert skulle jag fixa den ställningen. Men... säg till PV att en snabbtving vore mycket bättre. Så slipper han riskera att få in en tå eller mer i kapsågen.