tisdag 29 juli 2014

Hos polisen ....


Inför resan till London måste ett nytt pass införskaffas och jag bokar tid på nätet hos polisen i Halmstad och väljer själv tidpunkt .., 9:30 nu på morgonen.
Perfekt!

Intill mig sitter en kvinna i 65-70 årsåldern och knappt har hon slagit sig ned i fåtöljen, förrän hon börjar berätta om hur oerhört kränkt hon är, ja, det har brunnit i hennes kök och i den påföljande polisrapporten (allmänfarlig vårdslöshet kan straffet bli), så har polisen skrivit att "en hel del bråte låg intill spisen" och det är detta som gör kvinnan så upprörd.
Och kränkt.
Framför allt kränkt.

"Det är ju så fräckt .., bråte .., jag har faktiskt skött om min 96-årige far och inte haft tid att städa under tjugo års tid, men bråte .., och jag är adjunkt i flera språk och har studerat arkeologi och har nog mer förstånd än poliserna ...", fortsätter kvinnan, allt medan jag slänger ett öga på apparaten som visar vem som står i tur.

Hela tiden upprepar hon detta om hur  k r ä n k t   hon känner sig och jag tänker, att har man inte städat på tjugo år, då är nog risken tämligen uppenbar att där verkligen är bråte på bänkarna - i det här huset kan man uppbringa dylikt redan efter en vecka -, men det hinner jag inte säga, för då är det min tur.

En ung, söt kvinnlig polis assisterar när bilden ska tas och efteråt frågar hon om jag är nöjd med bilden?

Njaaaa, men det är nog så bra det kan bli, tänker jag. 

Sen hemåt .., nu stundar listmålning i den tropiska hettan.




8 kommentarer:

Babsan sa...

😱Vilka människor det finns.Själv har jag gjort min målning för idag så nu drar vi ut på sjön

Monet sa...

Visst gick det galant?

Elisabet. sa...

Babsan: helt otroligt! Jag tror att hon berättade tre gånger att hon var adjunkt och hade studerat arkeologi och hur kränkt hon var.

Monet: helt perfekt! Men nån snygg namnteckning blev det inte :)

Ruta Ett sa...

Åh, vad tröttsamt! Hennes utbildning hade väl inget med hennes bråte att göra. Jag är också adjunkt, men mer bråte på mitt skrivbord fick man då leta efter. Jag var nog värst i hela kollegiet!
Folk blir kränkta för allt möjligt nuförtiden!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: men för henne var det förstås ett sätt att urskulda sig .., så jag skulle förstå att hon absolut inte tillhörde sorten som hade bråte hemma :)
Ajabaja Ann .., har du som adjunkt verkligen rörigt i lägenheten!
Kram på dig! :)

Bert Bodin sa...

Jag ser många pass i mitt jobb, när vi tar in dem för viseringsärenden och annat.

De flesta på bilderna borde känna sig kränkta. Med tanke på hur de porträtteras hos polisen, alltså. ;-)

Jenny sa...

Jag var och fixade nytt pass för en sisådär tre veckor sedan inför Kretaresan som går av stapeln i september. Och det ska jag säga dig (och er andra) att jag ser minst sagt kriminell ut på bilden. Så det ska bli intressant att se om jag ens blir insläppt på Kreta! =)
När jag hämtade ut mitt pass, som för övrigt var klar på två(!) dagar så talade polisen i luckan om för mig att för att passet ska vara giltigt så måste jag skriva EXAKT likadan namnteckning på en rad som den som jag skrev vid ansökan av resehandlingen (som det så fint heter)! Och det gick ju bra. Eller inte. Så nu har jag ett passfoto som passar en "mug shot" och två namnteckningar som inte är lika...

Elisabet. sa...

Bert Bodin: det var ju tio år sedan sist och det märktes när jag tittade på fotot. Jaha. Det bär iväg i utförslöpan :)


Sportiga Jenny: pv har ett sånt pass, jag är förvånad att han har släppts in in något land alls och i Norge skulle definitivt inte få komma i nuläget :)
Men jag blev inte så mycket bättre.
Jag håller tummarna för dig! Och namnteckningen ... ja, du får öva:)