torsdag 24 juli 2014

Ja, det var en dag i ... juli!


Och vi har bestämt tid till klockan 9.00 .., då ska vi åka till Steninge och Lena ska ta med oss till det som i folkmun kallas för "Kohallarna" och där ska det tydligen vara nåt alldeles extra .., ja, vattnet är mycket klarare än i Steninge, där nere vid Göstas .., och man kan snorkla och ha sig och bara njuta.

Så säger Lena.

Vi går i Samlad Tropp .., och det är jag glad för.
Lena först .., och se, där är en tjur som går helt fritt och jag låter pv och friherrinnan gå före .., ja, det här förfärligt fegt, men så är det. Tjuren bryr sig knappt .., kanske är det för varmt? Kanske är detta självaste Ferdinand som vi möter?


Så här ser det ut där nere vid havet. 
Släääääta, släta hällar ., vassa havstulpaner .., tvärdjup och grunt ..., och precis som Lena sa: kristallklart vatten! 

Vi har med oss kaffe i termos och färdigbredda mackor och Lena har kokat ägg och skivat melon. 
Gud, så ljuvligt detta var! 
I drygt två timmar blir vi där .., pv åker hem aningen tidigare för att fixa med fönstren innan värmen blir outhärdlig .., och fler människor ansluter ., såna som helt uppenbart känner till detta ljuvliga paradis .., kanske har dom vuxit upp i lilla samhället och - precis som Lena - badat där som barn, ja, kanske lärt sig simma just där?

Och vi sitter där och säger att livet  k a n   omöjligen bli bättre .., tänk, vilken rikedom att få uppleva en sån här sommar i sitt liv ..., vilka dagar att gömma i hjärtat!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Åh, så härligt! Jag var precis och skulle ta in posten och konstaterade att det inte var en enda människa ute. Säkert är många och badar... en och annan har kanske gjort som vi -stängt in sig i hopp om att hålla värmen ute så länge som möjligt :)
Men jag trodde att pv skulle ta det lugnt idag.

Elisabet. sa...

mossfolk: han är i alla fall inte uppe på nån stege och härjar :) Alltid något.