tisdag 26 augusti 2014

Och så ....


.... letar man förtvivlat efter baddräkten men hittar den inte, man tar den gamla - den med den lösa resåren som pv kommenterade den där första sommaren när vi var i Skärhamn och badade intill Akvarellmuséet -, men jag struntar i att halva rumpan kanske syns, ty på stranden, som är närapå dränkt i tång, är det bara friherrinnan och jag själv.

Det är bråttom, jag ska snart iväg till jobbet, så vi går raka spåret ut på piren och det är såphalt och man tackar sin skapare -  eller i alla fall någon kommunanställd- som låtit räcket sitta kvar .., och vattnet är svalt, kanske sexton grader, möjligen sjutton, men troligtvis inte.

En kort stund bara i vattnet.

Sen dricker vi kaffe som F har med sig och var sin liten bit av hennes hembakta lavendelkaka slinker också ner och sen hemåt igen. Duscha, tvätta håret, få det torrt, fisksoppelunch .., och nu promenad med hundarna och därefter iväg till affären.

Helst av allt hade jag velat ligga raklång på stranden och inte gjort nånting.


4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Efter promenad (i nya reaköpta fina sportkläder) och salladslunch med kaffe efter, dock inte med bad, gör jag just det. Lägger mig raklång, eller, nåja...lite krum ligger jag i min korta soffa, med paddan på magen och musik i öronen.
Tjänar inte några pengar på't, men skönt är det.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, lyckliga dig och lyckliga frigherrinnan! Jag tycker verkligen om mitt arbete, men såna här dagar hade jag gärna delat er tillvaro.

Steel City Anna sa...

Ja detta att jobba eftermiddag och kvällar är svårt att komma överens med tycker jag. Försöker jag göra nåt vettigt innan så tittar jag mest på klockan och stressar och oroar mej för att glömma bort tiden och komma för sent, och gör jag inget särskilt sitter jag bara och väntar på att gå till jobbet. Så dagen går bort liksom. Men sovmorgon är skönt :)

Elisabet. sa...

Stel city Anna: precis så är det, men fria förmiddagar med tidningsläsande, hundpromenader .., frukost i lugn och ro ..., ingen stress .., är underbart! Däremot blir det mer stress på kvällarna, då vi är långt färre i affären och det är mycket att göra. Svårt att få det lagom ..., hur man än bär sig åt.