söndag 17 augusti 2014

Regnig söndag ...

Från vänster en Stenbock, ett Lejon och en Jungfru som har födelsedag samma datum som pv.

Då får man nästan-spontanbesök från Skåne .., ååå, då kommer min systerdotter, hennes pappa som bor i Arvidsjaur (men varje sommar hjälper dotter samt före-detta-sambo med diverse husgrejs, snickerier och sånt) och så min rödrandiga storasyster (för dagen förvisso röd, men utan ränder) på besök. Så himla roligt!

Vi kalasar på pv:s goda köttbullar med kokt potatis till ..,  hastigt uppfräst färsk sparris ., gula bönor, broccoli .., och god sås .., och till efterrätt husets äppelkaka med mycket kanel och så glass till.



Men det spelar egentligen ingen roll vad vi åt, för det viktiga var att det var så trivsamt!
Allt avhandlades ..., friidrott .., Rita och Nathalies semesterresa i Skottland .., äventyret i Newcastle .., tips om museer i London .., gasproblem ...., Italiens nationalsång (som för övrigt ska spelas till kaffet när det är dags för min begravning) och mycket, mycket annat!

Jag står vid spisen och donar med nånting när Rita livfullt berättar om ännu en resa till Skottland och äventyret där .., om bussarnas tokiga system att inte meddela nästa hållplats .., och om bussar som sällan håller tiden, men ändå .., mest glädje över allt som hände!
Och vi får höra om tattoot i Edinburgh och höjdrädsleskräcken när Rita upptäckte att dom satt nästan längst uppe på arenan.


Molly tål inte se Ritas pappa Robert .., utan morrrrrar och skäller på honom mest hela tiden.

Vid middagsbordet.
Datorn har hamnat på golvet .., diverse annat rat på bokhyllan.
Gurkört, blommande oregano, en blå blomma som jag inte vet namnet på, samt kvistar av daggkåpa trängs i vasen.
Första gången jag såg Robert var jag tolv år och jag minns att han hade spjutiga fin-skor.
Hans mamma hette Laura, var pytteliten och av samisk börd. 
Första gången jag såg min systerdotter, då var jag tretton år och jag var den första som fick hålla i henne, ja, före mamma och pappa, alltså hennes morfar och mormor.
Så stolt jag var!


Från Nathalie - som stannat hemma med dalmatinern Tara -,  kommer kärleksmums - eller snoddas, som nån sa hemma -, hur gott som helst till kaffe eller iskall mjölk! 

Och den som undrar över gardinupphängningen i hallen .., ja, det bara blev så just när bilden togs .., det är en spetsgardin som tillfälligt fick agera myggnät i somras. Den alltid så generösa och hjälpsamma Friherrinnan har förärat oss en spiralsladd och tyngder till gardinen nertill ..., men det har ännu blivit av att .., ja, ni förstår.  Och tänker man på Gaza och Syrien .., så .., ja, just det. 

2 kommentarer:

Kattis sa...

Köttbullar, sås och potatis, primörer... Lyxmiddag! 👍

Elisabet. sa...

Kattis: jag funderade verkligen på nånting mer exotiskt .., men tänkte att ingenting är ju godare än vanlig husmanskost och pv:s köttbullar gillar jag skarpt! Dessutom gör han supergod sås till .., åååå, så mumsigt!