fredag 17 april 2015

En fredag i april ...


Då blir det frukost bestående av ett ljusblått kokt ägg (som är vitt inuti) - ägg som vi fick av pv:s lillebror på landet utanför Lund ...., hempressad juice (för hand, på gammaldags vis, apelsin,citron och grape och ingen behöver nu skynda sig och berätta hur sött och farligt detta är, för jag tänker fortsätta med den juicen ändå ...) och så friherrinnans goda bröd till och nybryggt Zoegakaffe.
Skånerostvarianten.
Starkt kaffe.

Efteråt bär jag ut alla tomatplantorna .., sätter om några köpepelargonior som har rötterna åtsnörda och alltsammans påminner mig om ren och skär tortyr .., ungefär som kvinnorna i Kina som gick med för små skor eller helt enkelt snörda fötter .., så jag pillar loss jorden och frigör det närapå sytrådstunna rotsystemet som sen får gott om svängrum och ny, härlig jord.
Småpratar lite med blomman .., säger att nu ska det väl ändå bli bättre .., ett skönare liv, helt enkelt?

Sist av allt sätter jag mig på stentrappan utanför ytterdörren.
Harry och Nelly ligger på gräsmattan alldeles intill.
Det är varmt och skönt ute .., jag tänker att nu måste jag åka och handla så allt är klart till räkgrytemiddagen ikväll ..., och nu har stegen kommit på plats på piren i Steninge, så i eftermiddag vankas det dopp i havet - äntligen, äntligen!! -, och lille rödhaken, han sitter som vanligt på grannen Ingers kompost och sjunger så glatt (får man hoppas ...) och Nelly vaknar till och skäller mot  robotklippgräsklipparen på andra sidan gärsgården  .., kanske tror hon att det är en katt?


4 kommentarer:

Anonym sa...


visst är det en härlig morgon.Men nu kommer molnen sättandes från öster. Undrar hur det blir med vårt bad.

Bert Bodin sa...

Det där med sötman i naturlig frukt måste väl ändå vara bara "diethysterikernas" obehandlade diagnos, som spelar in.

Herrejösses - Ska man inte kunna äta en apelsin nu. På grund av sockret!!? Jag häpnar och fortsätter med jos. Tillverkad på diverse sätt.

Elisabet. sa...

Lena: tur att vi skippade badet, nu har det kommit världens hagelskur här!

Bert: ja, jag struntar i sötman, det är förresten mest surt ,-) 1 apelsin, 1 grape och 1 citron och jag mår som en prinsessa!

Anonym sa...


Här blev det bara ösregn