tisdag 14 april 2015

Men det gick bra ...


Vid femtiden ringer pv till jobbet och säger att han mår dåligt.
Han känner nåt slags tryck över bröstet och känner sig illamående, nu tänker han cykla (jodå) till akuten, ja, för igår hade han tendens till flimmer när han i motvinden pinnade på hemåt.

"Gör det du .., du kan väl höra av dig sen ...", säger jag, som just då räknar kassorna.

En timme senare har min fantasi skenat iväg och för min inre syn ser jag pensionatsvärden ligga på akutmottagningen - kanske rent av på Iva - och måhända har hjärtat slutat att slå eller är på väg att ge upp .., så jag ringer min chef och frågar om det är okej att jag ringer in någon annan dom där sista två timmarna och det är det. Det blir Therese som kommer körande och så åker jag in till stan.

Väntrummet på Halmstad sjukhus liknar mer en ..., ja, det är så anskrämligt trist så det går inte att tala om! Visserligen byggs där om och jag tänker att detta är väl nåt slags provisorium, men det är det inte alls .., det ska se ut så!
Att man har praktiska och lättrengörliga stolar, det förstår jag ju .., men att resten av omgivningen får vara så enbarmligt livlös, det är mer än jag förstår.

Ett tiotal personer sitter och väntar på sin tur, eller kanske på någon anhörig.
På väggen en stor tv-skärm som visar ett amerikanskt program.
Frånsett ljudet från tv:n, är där alldeles tyst i rummet.
En kvinna i 45-årsåldern har ont i en fot .., övriga verkar tämligen friska.

Så kommer pv ut i sin gula, självlysande jacka och säger att alla prover var bra, EKG och hela rubbet och han känner sig pigg och nu kan vi åka hem och det gör vi .., och det är nästan folktomt på gatorna .., vi passerar den stora kyrkogården och när vi kommer till Steninge är himlen rosafärgad och just innan vi passerar friherrinnans hus, stannar jag till och tar den här bilden.

Det lyser i bonden Stigs lagård.

Och nu är det kväller .., pv har gått i säng .., jag har huvudvärk (det är väl spänningen som har släppt) och ska strax ta med mig nelly upp i sängkammaren.

I morgon är det ledig dag!
Vilken lycka.

4 kommentarer:

Anonym sa...


Den bilden du har tagit över havet och ladugården gör mig varm i själen. God natt

Tack o kram


Friherrinnan

Steel City Anna sa...

Cykla till akuten? Hujedamej!

Elisabet. sa...

Friherrinnan: ja, men vilka solnedgångar du måtte ha från dina fönster!

Steel City Anna: jag har en bestämd känsla av att pv lär sluta sina dagar just på en cykel ...

Jessica sa...

Vacker bild och skönt att PV mår bättre 💗