lördag 19 november 2022

Lördagmorgon i landet Halland ...

Av dygnets alla timmar, tycker jag allra bäst om morgnarna. Det är då som frihetskänslan är som störst, även om jag ju de senaste sju åren så gott som enbart arbetade eftermiddag/kväll. 

Detta att ha förberett frukostbrickan kvällen innan .., att upptäcka eld i kaminen när man på morgonen kommer ner .., och harry och sigge som ligger här på min vänstra sida, då, när jag sitter och skriver. Min laptop på en grön kudde i mitt knä och benen som stöttande bord. 

DN som väntar.

Vilken basal lycka! 

När jag slog på tv:n pågick "Ambulansen" och som så ofta annars, slås jag av hur fattigt och eländigt det är hos många britter. Idag en äldre-äldre man som knappt hade någon mat i kylskåpet. Någon hemtjänst hade han inte heller ..., kanske räckte inte pensionen till detta? (Å andra sidan minns jag när vi här på bloggen öppnade våra kylskåpsdörrar och visade innandömet. En väldigt minnesgod bloggare (numera kanske mest aktiv på facebook?) hade mest öl i sitt kylskåp och det berodde säkerligen inte på bristande resurser, så man får väl ligga lite lågt med sina förutfattade meningar.)

Dom såååå rara ambulansmännen försökte milt övertala mannen som under kriget tillhört RAF och den väldigt skäggige ambulansmannen sa att .."du skyddade oss då, nu är det vår tur att göra samma sak för dig". Typ, ungefär så. Det var inte långt ifrån att jag började gråta.



Apropå kylskåp. 

Så här såg det ut i Peters kylskåp. Han bodde då i Helsingborg, var född samma år och samma månad som jag själv (det diffade bara på några dagar) och bor för tillfället i Mexico och lever ett  h e l t  annat liv än tidigare! 

Hans kylskåp var ju rena kontaktannonsen och på översta hyllan tronade en burk Röda Ulven surströmming. 


Det visades även kylskåpsdörrars utsida. 

Det var här min - eller vår - här i Halland. 

Men kan skymta en konsertbiljett .., det handlar om Bob Dylan och var pv:s. 

Och där är en bild på mamma och Anders och man ser hur plirig och glad mamma var när han kom på besök efter skoldagens slut.

Ja, nu seglade jag iväg långt ifrån lördagmorgonen .., men så är det med tankeflykt och det är jag bra på. 

Nu ska här intas en Vick honungfrisk och om en timme är det skidåkning, återigen från Bruksvallarna.

3 kommentarer:

bettan sa...

Härligt inlägg, och jo, jag minns kylskåpsvisningarna.

Jag undrar om du har sett något avsnitt av "Barnkirurgerna", SVT 2?
Mycket intressant program.
Jag jobbade under en kort period på barnkirurgen i Lund. Detta var under 1980-talet och återigen imponeras jag över vetenskap och utvecklingens framfart.

Elisabet. sa...

bettan: det kan du tro att jag tittar på! Så enormt intressant. Jag begriper knappt hur det öht är möjligt att operera småttingar vilka ligger i moderlivet!

Rexxie sa...

Var det mitt kylskåp som bara innehöll öl? Har en känsla av att det kanske var det, men det berodde på att jag fått ett gäng med öl i present, och eftersom jag inte dricker öl så blev de bara stående (och gissningsvis så hällde jag bort dem så småningom...) :-)