onsdag 16 november 2022

Lugnt här, men inte där ...

För kanske tio år sedan slog blixten ner i min syster och svågers hus i Australien och delar av taket hamnade i vardagsrummet ..,  ett tv-team var där och filmade förödelsen och det tog tre månader innan huset var beboeligt igen. B berättade då att det åskovädret var det absolut värsta hon i sitt liv varit med om.

För några dagar sedan var det dags igen .., och nu med vindstyrkor på upp emot 100 km/timmen! Inte så att blixten slog ned i hennes hus, men det här ovädret upplevde hon som än värre och på Youtube kan man se följande. 

Och här också. 

Så här skrev hon någon dag senare: 

"Efter allt stormande och åskande här så har det tydligen på vissa platser sett ut som en krigszon och många skolor är fortfarande stängda, då dom inte har någon ström eller helt enkelt är översvämmade. Trafikljus och elledningar fungerar inte och allt tar tid att fixa. Hos mig var det ju bara tv-mottagaren som drabbades och igårmorse ringde jag till en firma som heter "Mr Antenna" och bad om hjälp. 

Fick besked att en tekniker skulle komma hit idag klockan 8, så i morse steg jag upp redan efter 7, även om jag trodde att jag nog skulle få vänta på honom, men han dök upp  e x a k t  klockan 8, kollade båda tv-apparaterna och gick sedan upp på taket och kollade antennen och det var en booster-box som tagit åsksmällen. Boxen byttes ut, vilket mannen gjorde direkt och allt var fixat innan 8.30. Snacka om service! 

Och nu på morgonen kom ett nytt mejl, där stod bland annat detta: "Idag är det faktiskt uppehållsväder men bara 15 grader varmt och vindarna är ännu kallare. Kollade Aftonbladets löpsidor tidigare idag och det var då bara elände, måste jag säga. Bortsett från explosionen i Polen så var det mest mord och hemskheter, men också tips på hur man skall få fjutt på sexlivet ...".

Inga kommentarer: