fredag 12 januari 2024

December 2023 ...


En kort sammanfattning av december: 

Besök i Malmö, rikligt snöfall  i Halland .., besök av äldsta dottern med hundarna Charlie och Steven .., loppisfynd - en helt ljuvlig adventsstake! 

December är också Julspel i Nicoalikyrkan .., Hilda och Edvin som flyttar till underbar lägenhet i Vallås (stadsdel i Halmstad), pv agerar flyttkarl. Lillejul blir just där i fina lägenheten, vegansk mat och en glad och lycklig Hilda med käresten Martin. Edvin har fått eget rum!

Julafton firar vi i Bunkeflo. 

Den sedan tidigare planerade julträffen på Ikea i Helsingborg - tillsammans med min syster och systerdotter - får ställas in, då min syster kraschat sina glasögon och väntar på nya. Det känns ledsamt.


Från Önskefoto beställer jag kylskåpsmagneter gjorda på mina egna bilder.

Några sitter nu på vår kylskåpsdörr och eftersom jag är dålig på att enbart leva i nuet, utan lika ofta lever såväl bak,- som framlänges (alltid denna reslängtan ..), blir jag glad, närmast lycklig, när jag ser bilderna från sådant som fastnat i minnet. Små, små fragment av händelser. Korta ögonblick fångade, så där tjopp, bara.

Bra vind på segelbåten .., små stenar på klipphällar .., en förtöjningsring i en hamn någonstans. 

  

I början av månaden, det är när äldsta dottern är på besök, kommer även sonen med sina två pojkar och överraskar! Elliot får ligga hos mig på soffan Ektorp - vi tar var sin del - och detta tycker han är så spännande - ja, som ett äventyr - så därefter, när dom återvänt hem igen, vill han fortsätta att ligga på en soffa, nu den i gästrummet. (Bilden nere till vänster). Alldeles ensam också! Hejdå eget sovrum och våningssäng!

Under besöket här hos oss tar vi en promenad längs havet. Barnvagnen hade lämnats hemma, men sonen är påhittig .., upptäcker skottkärran och där hamnar minstingen som sover inbäddad där i timmar!

Under vårt besök i Malmö - på juldagen - frågar jag sonen om han vill ta ett dopp i poolen med mig?Det vill han. Jag - som doppat mig först och vet hur iiiiiskallt det är - gullber att han inte ska HOPPA i (tänker på hans hjärta som säkert är hundra gånger starkare än mitt, men ändå ....), utan ta stegen. Tänk, han hörsammar sin mammas önskan.  

Efter doppet känner jag mig pånyttfödd.

Anna och Micke firar också jul i Bunkeflo och Micke blir mäkta poppis hos minstingen. Anna tar med Elliot på bio, bara dom två, och oj, så spännande han tycker att det är!


Ett litet ps: Under ett lördagsbesök i Varberg tillsammans med Sonja, faller vi nästan baklänges vid åsynen av den alldeles omåttligt vackra julgranen, den som står på torget! 

Det visar sig att ett syskonpar några mil utanför Varberg skänkt granen till kommunen, som tackade och tog emot. Granen hade stått på deras föräldrars tomt. 

Ja, så värst kort blev det ju inte det här inlägget.

Men ungefär så här var december månad.

1 kommentar:

Kristina sa...

Tjusig gran! Har idag kastat ut min egen - lite tråkigt - den var speciell, ca en meter hög o den första på tio år i mitt hus, efter barnbarnens vuxenskap (kan man säga så?) ... Men, nu är det ju så, att det finns ett nytt litet barnbarn och hon har förtjusts av den här granen å det omåttligaste, plockat av o på prydnader, dansat runt den o mått så bra när hon träffat den. Vilken glädje det har varit. Får väl fortsätta ha gran nu framöver ... Så får det bli!