onsdag 10 januari 2024

November 2023 ...


Det börjar med att elementet i badrummet tackar för sig. 

Som om det nu inte vore tillräckligt, visar det sig att även ackumulatortanken i pannrummet säger tack och hej! 

I mer än två månaders tid ska vi så få skruva av huvudvattenkranen var gång vi t.ex diskat, spolat på toaletten eller duschat. 

Ni anar inte hur många gånger man vrider på vattenkranen i köket, utan att tänka på det! NU .., vet man. 

Bara detta att skölja ur wettextrasan .., eller att ta sig ett glas vatten (snabbt lär vi oss att alltid ha en tillbringare fylld med vatten).

Sigge hade noll koll på detta. Han bara sov.

I november månad bokar jag ett hotellrum i Vilnius - Litauens huvudstad -. Hotellet som heter Rinno, lär ska ligga lugnt och tryggt till och jag tycker att receptionen påminner om "Pang-i-bygget", ni vet, den brittiska tv-serien med John Cleese. När jag visar bilden för min syster i Australien, skriver hon att aldrig i livet att hon skulle välja ett sånt boende! Hon vill ha det modernt! Ja, ja, men jag tycker att det ser hemtrevligt ut. I april ska vi - hopefully - komma just hit och presentera oss för den som sitter bakom receptionsdisken och få nyckeln till vårt rum. 

 

Bor man i Halland känns november som en höstmånad. Gräsmattan är ännu närapå somrigt grön.





I november har vi en tillfällig (billig) prenumeration på DN och jag fascineras av en illustration som visar allt vi människor ska hinna med. Livets karusell, liksom.

Illustratörens namn är Josefin Herolf.


Ett besök i Skåne blir det också. Den här bilden visar hur en trött liten kille sitter i sin mammas famn. Ordet trygghet är vad jag tänker på. 

Och pv .., han sitter timmavis vid pianot och övar på sin basstämma inför den stundande adventskonserten. Om och om och om igen.

Det händer att jag stänger dörren mellan pianorummet och köket. Det händer också att harry, som legat på sängen intill pianot, lämnar rummet och i stället lägger sig på soffan Ektorp. 

Stackars pv. Han har det inte lätt.

3 kommentarer:

Kristina sa...

Så bra denna illustratör! Respekt, som man säger ...



Elisabet. sa...

Kristina: Visst är hon!

Rexxie sa...

Se där, ännu mer argument varför man (=jag) inte ska bo i hus! :-)