måndag 8 januari 2024

September 2023 ... 


September är en månad som jag tycker sååå mycket om.  Månadens första dag, då fyller såväl pv som min äldsta syster år. Två veckor senare mina barns pappa. 

Och i mitten av september har det sedan i mitten av augusti lugnat ner sig. Parkeringen vid havet är inte längre proppad med bilar och ja, det blir ett helt annat lugn helt enkelt. Behaglig temperatur i havet. Många eftermiddagsdopp.

Och i september ser jag en film som av mig får högsta betyg, nämligen den här. 

Filmen finns att streama från youtube för 39:- och jag tror att jag själv hyrde den hos triart.se för 49:-. 

Helt fantastisk film, med lika fantastiska skådespelare, inte minst den unga flickan, spelad av Catherine Clinch. Regi: Colm Bairéad. 


Den här månaden bjuder vi in grannarna för att kalasa på surströmming. Det är Ecke och Britt, deras son Jonas, Birgitta Bengtsson som bor snett mitt emot oss och så Annelie som bor i huset, det på pålar mitt emot Eckes. Å, så roligt att äta middag tillsammans. Finns det egentligen nånting som är mera trivsamt?


Så här såg det ut. 

En dag att minnas. (Inte minst för att Britt satte en brödbit i halsen .., det var gräsligt hemskt, men ordnade sig, mycket vare sonen Jonas!)


I snitt var sjätte, sjunde vecka besöker vi småttingarna i Skåne. Ofta är det då för att vara barnvakt, men ibland bara för att det är så intressant att se hur fort små barn utvecklas, allra helst den som är 1,5 år i februari. 

Ibland, när pojkarna är på förskolan, får vi egentid. Då kan det se ut så här.

I slutet av februari är det dags igen. Vilken ynnest att få vara barnbarnsvakt.


I september reser vi till Riga. Vi kommer fram till hotellet tre timmar innan det är incheckning, men en underbart vänlig receptionist säger att vårt rum är klart, varsågoda ., här är nyckeln. 

Jag vill bara gråta av lättnad! Det har inte blivit många timmars sömn natten innan - vi lämnade sängen vid 3-tiden, blev skjutsade till Hyllie station och tog tåget över till Kastrup, flyget gick vid 7-tiden - och jag var såååå trött vid ankomsten! 

Det visar sig vara någon slags högsommarvärme i Riga och vi har gått långt och kånkat på bagaget och att då få tillgång till sitt rum flera timmar tidigare .., det är som en den allra bästa present! 

S o m  vi ska komma att trivas i den lettiska huvudstaden! 

Vi tar lokalbussen hit och dit, vi besöker en jättelik marknad, tar en guidad båttur tillsammans med ett par från England och vi tillbringar timmavis på stranden, den vid floden Daugava. 

Och vi badar och har med oss kaffe och kex och tittar på gymnastiska män i 75-80-årsåldern, vilka sprätter med benen och har sig på stranden.


Dagen efter att vi kommit hem, är det båtupptagning i hamnen. Från Fallnaveka utanför Ljungby har pv:s storebror anlänt för att bistå med detta, men allra mest hjälp får vi av mannen i röd jacka och som också har en Hallberg Rassy - exakt likadan - och som heter Tim. 
Så är det ofta vid båtupptagning .., män kommer och går och plötsligt är man fler än från början. Underbart! Som synes kan även mindre herrar hjälpa till - som den rare Edvin, 5 år - till exempel. 

Nu ska jag berätta någonting som ni säkert har upptäckt: nu när jag skrivit detta hänger hela stycket ihop, men om några timmar när jag tittar in, då har ofta bilderna hasat iväg och ligger låååångt ifrån varandra! Jag  f a t t a r  inte vad som händer! Om ni läser bloggen via era mobiler, då rekommenderar jag er att välja webbfunktionen. 



Så här ser det ut .., inringat i grönt. Den använder jag alltid när jag kollar från min mobil. 

Men om någon tekniskt kunnig människa kan förklara för mig varför bilderna, efter att jag publicerat inlägget, ändrar läge .., så vore jag tacksam. 

Over and out!

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja jag gillar september (och augusti) också. Bästa månaderna på året. Jo så är det.
Tack för tipset om filmen. Bra att ha när blir filmsugen. På riktig film 😉

Å nu blev jag båtsugen så här i januari. Abstinent?

Anonym sa...

Turtlan: Jag tror att du kommer att tycka om den! Sååå bra skådespelare! /Elisabet