tisdag 9 januari 2024

Oktober 2023 ...


Pv har som ambition att ta ett dopp per månad i havet. Så blir det även i oktober. 

Till min förvåning badar även jag själv, men numera är det pv som driver på.


I oktober har Eva i Tyresö i födelsedag. 

Här sitter hon i vårt uterum och är så fin med pärlhalsband och sjalen som klär henne så .., den som en gång var min, men som Eva fick överta , då, när hon frös så hemskt under ett besök här.

 

Från Eva kommer den här bilden av en liten söt mus som har lägenhet under ett lagom tjockt snötäcke. Där samlar musen ihop nedfallna solrosfrön och annat gott som den hittar. Ja, som ett litet skafferi blir det.

Eva tillhör den grupp av mänskligheten som fortfarande skriver brev för hand. Dessutom är hon en fena på att teckna och i ytterkanterna av brevpapperet finns ofta några av hennes alster.  

 

Och vi hälsar på i Bunkeflo och jag högläser om Petter och hans fyra getter. Åtminstone lillkillen är intresserad och sitter alldeles  stilla i farmors knä.

 


I oktober får vi veta vem som får Nobelpriset i medicin.

Den kvinnliga pristagaren -  Katalin Karikó - lär ha vuxit upp under enkla förhållanden, men detta till trots hade hennes mor stor tilltro till sin dotters möjlighet att en gång tilldelas Nobelpriset. 

Så ledsamt att denna, då så hoppfulla mamma, inte  fick leva och uppleva dotterns framgång.

Glädjen över pristagaren firar jag med en kopp Arvid Nordquists kaffe i favoritkoppen.

Harry bryr sig föga.

I oktober hälsar vi även på hos Ecke och Britt och som vanligt får Harry godbitar av Britt .., som nästan genast går till kylskåpet och ser om där finns nånting smarrigt att ge honom. Det gör det alltid.

Om hon är populär hos Harry? 

Det kan ni tro!

Inga kommentarer: