söndag 17 mars 2024

Dagens fönster och när man gissar helt galet ...


Ja, vårt köksfönster känner väl trogna besökare igen och smutsigt är det också, men det bjuder jag på. 

För en liten stund sedan satt jag ute i solskenet och tittade på rödhakar, bofinkar, blåmesar, talgoxar, finkar och en liten ekorre som ideligen besökte det stora betongfatet med vatten. 

Det kvittrade och var så härligt. Då kom en vit skåpbil körande nere på vägen .., stannade till .., körde ytterligare några meter för att slutligen parkera vid sidan om. 

"Thomas! Jag tror att det är han som skulle komma och kolla ...!" sa jag och så var det. 

Två äldre män med Fristads hängselbyxor och runda magar, kom gående längs uppfarten. Pv mötte dem och jag hörde hur dom pratade .., jaha ja, dom kände varandra, men hur kunde det gå till? 

"Ja, du var väl lärare i Oskarsström ..?" sa en av dem och dom pratade om en rektor - Kenneth Wijk - som var den bäste rektor som pv någonsin haft (denne Kenneth hade varit major i det miltära, bytte inriktning och blev lärare i kemi och matematik, för att senare alltså arbeta som rektor och han var tydligen något utöver det vanliga, otaliga gånger har jag hört pv vittna om denne man och vilka ledaregenskaper han hade!), nåja, jag tänkte att Fristadmännen kanske varit vaktmästare eller nånting sånt. Den ene, eller båda två - såg ut att vara i sjuttio, sjuttiofemårsåldern kanske. 

Det tycktes vara pratglada och trevliga herrar det här och vi fick veta att den där leveransen skulle komma på onsdag och allt var frid och fröjd. När herrarna tackat för sig, berättade pv att dom båda gått i skola i Oskarström och var elever då han var lärare där!! Va?? Ja, dom visade sig vara jämnåriga med min äldsta dotter, född 1972! Dom gick alltså i högstadiet och pv var då kanske trettioett år! 

Det var dagens förvåning det, i alla fall för mig och ni kan ju bara  a n a  hur nöjd herr pensionatsvärden var, när jag gissade på herrarnas ålder!

Inga kommentarer: