onsdag 20 mars 2024

I Harplinge ... 


Då blev det några trivsamma timmar hemma hos pv:s kusin Maria och hennes två pojkar, båda börjar i fjärde klass till hösten. 

Underbara pojkar! Sååå väluppfostrade och mjuka och fina. 

På väg till Maria hämtar vi upp Sonja och en av pojkarna går genast fram och ger mormor en kram och vi har med oss kaffe och nybakad mjuk pepparkaka och på det hela taget är det så trivsamt. (Det känns även som min släkt).

Pv lagar altandörren och på slutet får pojkarna i uppdrag att se till att dom små, små skruvarna i metallisten på dörren, ja, att dessa kommer på plats. 

Vad pratar vi om, vi andra? Jo, om den kommande resan till Litauen då Maria ska hjälpa till med Sigge och om hennes och pojkarnas resa till London. Sonja tycks pigg och kry, men blir allt tunnare. Vi pratar också lite om påsk .., om fotvård .., och på fredag när hennes nya tvättmaskin ska på plats. 


En av husets två katter heter Milos och har haft problem med sin svans. Nu är hon han på bättringsvägen och är så fin., så fin.

Jag älskar katter med den här färgställningen. 

Och pojkarna berättar att dom idag har haft Nationella prov och då skulle skriva en valfri berättelse .., och att deras fröken är så snäll - hon som kallas för Nettan -. 

Nu hemma. 

Pv fyller skottkärrelass efter skottkärrelass med gjutgrus och tänker sig flytta högen närmare den gamla altanen, då det ju är där all sand ska komma till användning. (Det blev totalt 23 fyllda skottkärrelass).

Fortfarande dimma över havet. Men bofinken hörde jag flötjta. Alltid nåt!

4 kommentarer:

KulTur i Natur sa...

En fin stund.

Elisabet. sa...

KulTur i Natur: Ja, jag som inte har just någon mer släkt än min syster och tre i landet utspridda barn/barnbarn .., tycker att det känns tryggt med Sonja, som nästan känns som min mamma också.

Anonym sa...

Så fint. Jag håller med Kattis om att det också är något så tryggt med mjuk pepparkaka. Så fort höststormarna kommer tänker jag på te och varm mjuk pepparkaka - fast jag nästan aldrig bakar sådan. / Annannan

Anonym sa...

annannan: Jag köper mix när jag gör mjuk pepparkaka. Perfekt är det och går ju så fort! ❤️/ Elisabet