måndag 30 september 2024

Måndag nu också ....

Jo, det blev verkligen ett dopp i havet. Tack och lov för stege som når ner till djupt vatten, så slipper man plåga sig med att gå ut ett femtontal meter innan det går att simma/doppa sig! 

Underbart efteråt. 

Vi satte oss vid vindskyddet och kalasade på var sitt nygrillat kycklinglår och lite bröd och solen värmde mot ännu brunbrända ben och det kändes nästan som om hjärtat skulle sprängas av glädje. 

På klubbhusets altan satt måndagsgänget och drack kaffe eller åt dom kanske lunch? Ett tiotal äldre gentlemän som arbetar ideellt för hamnföreningen. 

Tänk, så bra för män som kanske - efter att de slutat arbeta - får något meningsfullt att syssla med och kanske mest av allt: att träffa andra män och få prata om allt och inget. (Män lär ju vara mer ensamma än kvinnor, helt enkelt mindre sociala).



Brännmaneterna har kommit och det var väl onödigt, men de tre som pv och en kvinna sett, höll till i det inre av hamnen. 

I fredags var det väl som pv helt sonika tog upp en brännmanet, då när några inte vågade sig i om den låg där. 

Nästan hjältestatus blev det.












Vi är nog södra Sveriges sämsdta odlare, men se ETT hösthallon fick jag i alla fall kalasa på! Och nu minsann ska vi titta på Sherwood, avsnitt 4.

Inga kommentarer: