fredag 4 oktober 2024

Nytt jobb ...


Så var det då dags för den årliga båtupptagningen i hamnen. Pv gav sig av tidigt, redan vid 7-tiden, själv var jag där halv 9. 

Det var förskollärare-Kerstin och jag själv som skulle servera varm korv med bröd, kaffe, drickor, ja, och allt tillbehör, till hungriga båtmänniskor. Båt-män, hade jag kunnat skriva, men där var nog en och möjligen annan kvinna med i sällskapet. 

Vid halv 11 kom en hel skara karlar in och alla ville ha minst en korv med bröd och kaffe, förstås! 

"Har ni ingen sötstark senap ...?" frågade en man. 

Nej, det hade vi inte. Däremot hade Kerstin bakat mängder med jättegoda kanelbullar - dom var gratis -. Det övriga kostade 10 kr för varm korv med bröd, lika mycket (eller lite) för en flaska vatten eller för kaffe. Allt gick till Skallkrokens Båtsällskap. 

För första gången sedan jag gick i pension, upplevde jag  s t r e s s.  Trots två stora kastruller var det svårt att ha hinna med att värma korvarna och nästa gång ska jag tänka på att ha minst två kaffetermosar redo .., så behöver ingen vänta på att kaffet ska rinna ner och bli klart (trots en dubbel-bryggare). 

Log när jag såg den här burken. 

"Men var har du köpt den ...?" undrade jag. 

"Jo, men på Hemköp!" svarade Kerstin. 

Tänk, att en handbollstränares "gurkburk" på dialekt, blev till detta!

Nå, men det var i alla fall trevliga människor allesammans och många av männen gick helt sonika och fixade korv med bröd själva, då, när man höll på med kaffet. 

En ung kvinna var lyftledare och så roligt det är med en kvinna som styr upp det hela .., så där bland män i alla åldrar!

Efteråt hade jag tänkt mig ett dopp i havet, tillsammans med pv, som nog blir här i ytterligare ett par timmar. Nej, då hade jag glömt baddräkten hemma! Nu ska jag åka iväg igen och titta på resten och ta det där doppet.

Så här såg det ut .., den ena båten efter den andra dinglade i luften och det hölls i rep och det parerades och det surrades.

Inga kommentarer: