torsdag 3 oktober 2024

Dagens fönster ...

Igår visade jag ett av Guys alla fönsterbidrag och jag skrev också att jag undrade hur han egentligen har det numera, herr Jonsson. Nu vet jag, för jag slog en signal till honom och det blev - som alltid  - ett ganska långt samtal som gick hit och dit och det är väldigt trivsamt och efteråt känner man (jag) sig upplyft. 

Nå, hur har han det då? 

Jo, tack, han har det bra. Han går på promenader i sällskap med andra pensionärer (efteråt är det fika tillsammans) ., han läser inte så många böcker längre då han har problem med ena ögat (tur att det finns ljudböcker), men han är, detta till trots, med i en bokcirkel. 

"Just nu läser vi Hjortronmyren av Ulrika Lagerlöf, ja, vi håller oss till böcker som vi ofta kan relatera till på ena eller andra sättet", berättade Guy. 

Och så följer han olika människor vilka reser runt jorden, ofta på motorcykel, människor som sedan lägger ut detta som filmer på youtube och berättar om sina äventyr. 

Intressant tycker han också att det är att ta del av människor som flyttat till vårt land och därefter, på sociala medier, vittnar om skillnader mellan deras hemland och allt det som är annorlunda i Sverige.(Det tycker jag också är intressant ., jag följer bland annat en kvinna från Canada som gift sig med en skåning, fått barn och hon har många amerikanska följare vilka häpnar och inte tror sina ögon, när dom får veta att det inte kostar multum-multum att ligga på BB eller åka ambulans!)   

Guy är en eftertänksam man som - i motsats till mig - inte talar i raketfart och inte byter ämne, så där tjopp bara! Hans röst är mörk och vittnar om att han är sprungen ur den norrländska myllan. Guys pappa hette Folke och hans mamma Rut, det frågade jag honom om. Tänk, att vi är släkt på långt håll! 

Ja, nu vet ni lite om hur herr Jonsson har det. Bilden tog han från det fina sjukhus där han låg efter att ha vurpat med sin motorcykel i Bangkok, men det var länge sedan det.

4 kommentarer:

ellem sa...

Hjortronmyren har jag läst, mycket bra tycker jag. ellem

Elisabet. sa...

ellem: Då ska jag ställa mig i kö för den! /Elisabet

Rexxie sa...

Härligt att höra att det är bra med Guy!

Turtlan sa...

Ja det var kul höra lite hur läget är. Kommer ihåg alla fantastiska bilder från Sydostasien!
Ja jag tycker såna konton också är roliga där folk flyttat från /till olika länder, oftast från USA till ngt land i Europa. Vissa drar kloka jämförelser men en del är allt lite inskränkta…. men man utgår väl alltid från där man är uppväxt helt förståeligt.