onsdag 2 oktober 2024

Någon slags resumé ...

Råkade i förrgår låna Ulf Lundells "Vardagar 8" som jag redan har tagit mig igenom, men kom på det så snart jag börjat läsa. Det kändes trösterikt. Tre av våra bekanta som anser sig ha dåligt närminne, har helt slutat att läsa böcker, då det är hopplöst att komma ihåg handlingen, ja, så snart de lagt ifrån sig boken. 

Orkade inte titta på debatten mellan J.D. Vance och Tim Walz, de två vicepresidentkandidaterna. Såg däremot olika inslag från SVT och Nyhetsmorgon och förvånades storligen över tonen i debatten!! Var det möjligt ...? Två vuxna politiker som inte råskällde på varandra och hade en vanlig samtalston. Otroligt. 

Alltså hade jag helt fel i gårdagens inlägg, där jag tänkte mig det hela som en kamp mellen en pitbull och en golden retriever. Tänk, om Trump kunde anamma lite av detta. Eller mycket.

Från den äldsta kommer den här morgonbilden hemifrån. Det är alltså sjuktugans gavel längst till höger. En krispig och lite kylig morgon, tycks det som. Frågade igår hur sjukläget är i Malå. Jo, mängder med patienter .., det var olika infektioner och virus och allt möjligt! Och vilken service, i helgen arbetar hon såväl lördag som söndag, dagtid alltså .., 8-17. Aldrig minns jag att mottagningen hade såna öppettider när mamma arbetade! Och varje helg, dessutom!

För övrigt var telefonnumret till mottagningen 86 och till vårdavdelningen 21. Vårt telefonnummer hemma var 43 och bästa kompisens var 205. Så, nu vet ni det.

1 kommentar:

bettan sa...

..och till min mormor Helga var det 254.