tisdag 1 oktober 2024

Dagens fönster ...


Vi har lagt till i många olika hamnar under de här åren som jag varit med ombord, men inne i själva stadskärnan i Halmstad, nej, där hade vi inte varit. 

Nära till det mesta var det Vi gick på promenad till torget där det pågick någon slags matfestival och vi slog oss ned på den nybyggda restaurangen alldeles vid Nissan och tog var sitt glas vin och det var väl det hela. 

Inte det minsta stökigt på natten, nej, lugnt och fridfullt. 

Vad minns jag mest från sommarens seglatser?

Utan tvekan när Elliot gjorde oss sällskap från Limhamn till Ven. 

Därefter Humlebaek på Själland, med den vackra - och så annorlunda - kyrkogården alldeles intill.  

I Höganäs blev vi inblåsta i tre nätter, men vilken liten pärla det var! Så välordnat! Så fint! Inför nästa sommar - om allt är som det ska - tänker pv ansluta sig till Frihamnsordningen, vilket bland annat innebär att man betalar sååå mycket mindre för en gästplats. Själva medlemsskapet kostar 100:-/år.

Bilden från Humlebaek.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Smart sak. Ja det låter ju perfekt gå med i det. Låter ju nästan för lågt pris men tack för det. Säkert ett problem i vissa populära gästhamnar att många blir kvar lite väl länge så andra inte kommer intill.

Elisabet. sa...

Turtlan: Flera båtägare i Skallkroken är med i detta och pv anmälde sig i våras, men av någon anledning kom hans ansökan inte med. Vilken skillnad, att betala kanske 90:- för en plats, i stället för 380:-! Det är ju helt makalöst. /E