tisdag 7 april 2009

Ja ..., det var ju också ett sätt ...



... att uttrycka sig på.


6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och ja, jag inser att detta är någon slags direktöversättning via Google eller nånting .., men håll med om att det känns lite tokigt ..-)

Eller syns.

bettankax sa...

Very tokigt!

Monet sa...

Här i Frankrike hade du fått tid hos en empatisk doktor direkt. Inom en timme.

Du hade landat med antibiotika speciellt för bronkit, specialmedel (receptbelagd) för hostan, en kortkur cortison (yes, det är sant, ett mirakelmedel för kroppen och immunförsvaret under ett par dagars kur), näsdroppar, något annat dundermedel som jag inte längre minns plus förmaningar om att ta det lugnt och "se soigner", dvs ta hand om sig.

Jag tycker inte riktigt det verkar som om (säkert receptfri) hostmedicin och att inte ligga nerbäddad utan på soffan Ektorp och hoppa upp och ner mellan skånska farbröder i fönstret och bloggen är rätt medicin.

En fransk, sträng doktor önskar jag dig just nu.

Men vad kan man göra? Har skrivit förut: "man kan leda en häst till vatten men inte tvinga den att dricka."

Hoppas du gör det iallafall:-)- dricker vatten. Och snälla, gå nu inte iväg och jobba förrän du är helt frisk! Och vårdcentralen nästa tycker jag om det inte ger med sig.

Elisabet. sa...

Monet: jag har tid hos vårdcentralen i morgon förmiddag, så det är lugnt.

Jag vill INTE ha stark hostmedicin, det har jag fått förut och kräks och får mardrömmar.

Och näää, jag är inte skapt så att jag kan ligga under täcket i flera dagar, oavsett hur mycket jag hostar eller har feber .., det gör mig tokig .., nej, aldrig i livet.

Jag stressar inte .., men att rikta kameran mot fönstret ..,-) det är bara glädje och av glädje mår man bra, så det så .., madame ,-)

Monet sa...

Nåja, "chacun sa vie" - åt alla sitt eget liv, som man säger här i Frankrike.

Kan du inte ligga i sängen, så kan du inte. Men det är synd, för den gamla kuren att ligga mellan lakan, dricka och sova mycket är faktiskt det kroppen bäst behöver. Jag har en mamma som är som du. Och hon blir heller aldrig frisk och får ideliga återfall eftersom hon envisas med att inte ligga i sängen och gå igång för tidigt.

Sen kan man rikta kameran mot glädjeämnen när man är uppe och kissar t.ex:-)

Och hostmedicinen du fått på recept förut innehöll säkert kodein eftersom du fick den sortens biverkningar. Det finns ju annat.

Och så bra att du går till vårdcentralen och får en riktig genomgång. Alla "konstiga råd" på bloggen och märkliga bronkitöversättningar i alla ära, men doktorn vet ändå bäst!

Krya på sig!

Elisabet. sa...

Monet: ,-) .,. du låter som en Mycket Sträng Översköterska .., en som man såg i gamla filmer och jag säger nu detta med ett stort smajl ..-))

Hostmedicinen innehåller morfin, sa någon som vet och det tål jag inte, morfinet, alltså.

Jag tycker att din mamma verkar vara en härlig madame och jag förstår henne till fullo ..., och det där med att läkare alltid vet bäst, det tar jag med en nypa salt .., jag minns när mamma kom hem från sjukstugan där det då vimlade av unga, danska AT-läkare och hon berättade hur dom (läkarna) kom in och viskfrågade sköterskorna vad DOM trodde .., kunde det möjligen vara detta eller nåt annat och sedan stegade dom ut och talade MYNDIGT om för patienten vad som felades dem.

Patienten hade lika gärna kunnat gå till distriktssköterskan .-)

Men det är klart att det finns jätteduktiga läkare också!