måndag 6 april 2009

Nuläget ...

I sjuksalen finns endast en tv med inte alltför många kanaler.

Den här filmen (se här under) ska den förfärligt hostande bloggmadamen titta på.

Då förstår ni hur läget här.

Matiné: Fram för lilla Märta
Svensk långfilm från 1945.

Stig Järrel som arbetslös musiker lyckas få plats i en damorkester, vilket gör att han klär ut sig i kvinnokläder och kallar sig för Märta.

Han reser med damtrion till ett engagemang i Lillköping där han gör stor succé som lilla Märta i stadens societet och kvinnoförening.

Men hur ska han göra när bubblan börjar spricka?

Regi och manus: Hasse Ekman. I rollerna: Stig Järrel, Hasse Ekman, Elsie Albiin, Agneta Lagerfeldt, Douglas Håge

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fishermans friend är starka tabletter som jag tycker är bra även mot hosta. Särskilt mot nattlig rethosta. Då kan man låta en tablett smälta på tungan medan man sover. När jag hostar brukar jag tänka på att jag av all träning får rutig mage.På insidan i alla fall!För övrigt tar snöandet aldrig slut här i norr som det verkar. Vi börjar var lite less vi också. Ha det så trevligt med lilla Märta. ellem

Elisabet. sa...

rara ellem: fisherman-tabletterna är dom äckligaste jag vet .., nä, aldrig i livet!
Jag tar den här gröna påsen med munkar på ..Fünf Kräuter .. dom är goda och hjälper bra!

Ja, jag har nog snart rutor jag med ...., ååå, som jag hostar!

reneesfotoblogg sa...

Först kom "Fram för lilla Märta" och sedan "Some like it hot". Kan det vara så att höjdarna i Hollywood sett den svenska versionen och sedan knåpat ihop "I hetaste laget" som den heter på svenska?
mvh R

Elisabet. sa...

reneesfotoblogg: jag tänkte på samma sak. Den filmen, I hetaste laget, är bland det roligaste jag vet .., och så en annan ... Stoppa Pressarna, jag skrattade så jag nästan ramlade ur biostolen när jag såg den.

Anonym sa...

Har du provat den Fisherman som är orangerandig? Det är med apelsinsmak och rent av god tycker jag. Inte alls lika stark. Och som medicin kanske...?? ellem