tisdag 7 april 2009

På agendan ...


Fr.v. Karen Elleman, Claus Hjort Fredriksen och så Inger Stöjberg.

Är man hemma och är krasslig, har man inte så mycket annat att göra än att ...

  • läsa bloggar, alt. blogga själv
  • försöka lösa korsord så gott det nu går
  • ligga på soffan och envist kämpa med Håkan Nessers "Människa utan hund" (jag tycks vara den enda människan i min bekantskapskrets som inte faller för hans böcker .., och jag undrar varför ..)
  • telefonsurra med störstasyster på landet utanför Hörby, hon som ska få två ston med föl i en hage alldeles utanför sitt hus .., ack, vilken lycka! (ja, det är inte hennes hästar, men ändå .., tänk bara att sitta där ute och dricka kaffe i solen och få titta på små föl ...).
  • eller titta på tv ..

Det sistnämnda är vad jag ägnar mig åt.

Danska 1:an.

Och tänk, så allmänbildad man skulle bli om man vore sjukpensionär!

Nu vet jag till exempel att Danmarks nytillträdde statsminister, herr Rasmussen, han som tycker så mycket om fleskesteg med god sås ..., har presenterat tre nya ministrar i sin regering.

Herr statsministern och två av de nya ministrarna visar upp sig utanför slottet Amalienborg och där vimlar av fotografer (hela tiden hör man klicket av kameror) och alla tycks så glada.

De nya ministrarna, ja, två av dem, är kvinnor som är såväl unga som vackra ..., och herr Rasmussen tycks rent av omåttligt lycklig över att ha dem under sina vingars beskydd .., ja, lite ser han allt ut som vår tupp gjorde när han struttade omkring med hönorna i släptåg.

Kvinnorna, Karen Elleman (man vill av bara farten fortsätta och säga Jensen ..) och Inger Stöjberg ler mot fotograferna och det slår mig att dom ser så ..,. annorlunda ut mot för sina svenska kollegor.

Nu ska jag fortsätta allmänbildandet.

Ajöken, sa fröken.

6 kommentarer:

Moster Ma sa...

Tack för din folkbildande insats!
Skönt att höra det där med Håkan Nesser. Efter två mer eller mindre lyckade försök med hans böcker har jag gett upp!

Anonym sa...

Jag håller nu på med trean i serien om Gunna Barbarotti och de är väldigt intressanta. Men jag kan påminna mig att just "Människa med hund" (eller var det utan??)
var seg i början.

PV

Elisabet. sa...

Moster Ma: jag har verkligen försökt analysera varför jag inte känner mig hemma bland hans bokstäver ..., men det kanske ger sig.

PV: ja, det är utan. Hund, alltså.

h-lady sa...

Nesser fungerar men Stieg Larssons bokstäver passar inte mig. Krya på dig!! och... tack för underbar läsning hos dig!

Elisabet. sa...

h-lady: Stieg Larssons funkade på mig, men inte den sista boken och absolut inte slutet på den ..-)

Anonym sa...

Jag läser enormt med böcker men har så svårt för Nesser, borde egetligen gett upp men de om Barrbarotti gilar jag faktiskt.Lycka till hos dr imorgon/Babsan