söndag 5 april 2009

Som en tom ballong ungefär ...


"Ja, ja .., har du kvar några pengar på kontot efter din krogsväng igår ...?" säger K lite filur-leende till sin man som ser aningen generad ut när betalkortet strular.
Idag höll dom inte varandra i handen.

Igår på förmiddagen mådde jag som en prinsessa och ringde glad i hågen jobbet och meddelade att "imorgon söndag, är jag på plats igen!"

Åååå, så glad jag var!

På eftermiddagen, några timmar senare, gick fjädern ur bloggmadamen.

Heta kinder .., totalt slut på .., hosta.

Däckade på soffan.

Underbart omtänksam pv fixade middag.

Natten tillbringades återigen i var sitt rum och nu hostade jag värre än nånsin och jag drack hostmedicin direkt ur bruna flaskan och åååå, vad jag ångrade att jag inte tänkt mig för.

Cyklade till affären på morgonen .., kände mig upphängd och nersläppt och kunderna sa att ..."men hjälp, vad du ser sliten ut ...".

Ja, men det är ju himla uppmuntrande!

K, som bor här längs gatan, kom in och handlade med sin man, och väl i kassan hörde hon min hesa röst och lämnade en liten bukett Tussilago som hon plockat vid dikeskanten.

"Här har du, krya nu på dig Elisabet!" sa hon snällt.

Det är henne ni ser till vänster uppe på bilden.

Och innan jag cyklade hem igen, skrev jag ett brev till min chef och lade det på hans skrivbord och jag meddelade att jag verkligen förstår om han blir galen på den här madamen som aldrig blir frisk, men nu blir jag hemma i morgon.

Också.

Nu vill jag faktiskt bli kry.

Jag har tröstat mig med en dyr bukett tulpaner med blåbärsris och med Kvällsposten så jag får ett korsord och så ska jag ställa mig i duschen och sedan bara vila.

Pensionatsvärden har tagit tåget till Halmstad och därefter bil till Småland för att hämta hem ved.

Vi bara drömmer ju just nu om att hitta ett pensionat, kanske till nästa vår .., och pv säger att det ska bli ett ekologiskt boende, ja, mer eller mindre.

Vindkrafts-el och solfångare och sånt.

Men nu ska jag lägga mig raklång på soffan och kurera mig.

Just så.

5 kommentarer:

Lisette sa...

Krya på dig!

Evas blogg sa...

Så bra att du stannar hemma! Att gå ut för tidigt gör ofta att förkylningen återvänder. Ekologiskt boende!! Men det är ju helt fantastiskt!!! Jag bokar in mig till nästa sommar - på direkten.

bettankax sa...

Nu är du så god och håller dig i lugn o ro. Så här hattefnattigt kan inte tillfrisknandet fortgå!
Viiiiiiila!!

Inte utan jag får tankar på säsongsjobb på det där blivande pensionatet. Extra personal vid högsäsong? Jag är bra på att renbädda, stryka örngott, baka mjuka kakor, pajer, social kompetens = "kan ta folk",serviceinriktad, sjukvårdskunskaper..Ja, det var en del ur min CV. Kan de va nåt?

Evas blogg sa...

Ja men här har du en till som behöver extrajobb (jag har ju inget på min friska halvtid). Jag har ju drivit ett ekologiskt bageri/cafe´ så du vet jag är fena på den biten :) Ganska trevlig är jag också :)

Rexxie sa...

Hör av dig när du har öppnat, jag kommer som ett skott!